Stretávam sa s tým, že veľa žien nepozná Pinterest, alebo ho nevie používať. Ak sa im aj podarí prihlásiť, nevedia ako ďalej – ako Pinterest používať. Návod ako na Pinterest môžete čitať ďalej a bod po bode to zvládnete.

A je to veľká škoda, pretože na Pinterest už veľmi dlhú dobu ukladám pre vašu inšpiráciu outfity, tipy na farebné kombinácie, farby pre farebné typy v 22 skupinách a tipy na oblečenie, recepty, doplnky, dokonca i interiéry. Pinterest je súčasťou menu na mojej webovej stránke www.vizazista.sk už asi rok.

Aj vy si môžete na Pinterest ukladať čo sa vám páči. Šaty, kvety, šperky, recepty… čokoľvek čo vás zaujíma. Nedávajte si tu osobné veci, vaše osobné fotografie. Je to zberateľské médium a tak si môžete zbierať obrázky zo všetkých oblastí svojho záujmu.

Rozhodla som sa preto napísať krátky návod ako na Pinterest.

1. Najskôr kliknite sem :  www.pinterest.com alebo priamo na https://www.pinterest.com/adrianacizikova/

2. Na obrazovke sa vám po chvíli objaví takého okienko, ponuka na registráciu, vytvorenie si profilu na Pintereste. Je to jednoduché. Zadáte mailovú adresu, heslo pre Pinterest účet a potvrdíte potvrdzovací mail,  ktorý vám príde obratom.

a) napíšte alebo skopírujte svoj e-mail.

b) Do kolónky „Vytvorte heslo“ napíšte nové heslo pre prihlásenie na Pinterest. POZOR – v žiadnom prípade sem nepíšte to heslo, ktoré máte na maili!!! Nejaké heslo si vymyslite a hneď si ho niekam poznačte, aby ste ho nezabudli.

c) Pri prihlasovaní bude Pinterest od vás žiadať, aby ste si vybrali nejaké okruhy svojich záujmov na sledovanie. Klinknite na to, čo vás zaujíma. Neskôr to môžete zmeniť. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť z odberu alebo prihlásiť inde.

d) Prihlásenie ste zvládli a teraz nazrite do svojich mailov, bude to chcieť potvrdiť prihlásenie.

Hurá, mám profil na Pinterest, čo teraz?

3. Teraz si vytvorte nástenky ( boardy) , kam si budete ukladať obrázky toho, čo vás zaujme.


a) Kliknite na +

b) Vyskočí okno, kde treba váš board – nástenku  v riadku Name pomenovať. Napríklad “ Moje oblečenie“, „Štýl“, „Recepty“…

c) Treba aj stručne do druhého riadku Description napísať o čom táto nástenka bude. Vaše nástenky budú viditeľné aj pre iných používateľov. Môžu si od vás uložiť ( prepinknúť) čo sa im páči. A vy zas naopak si môžete od hocikoho uložiť k vám do vašich boardov – násteniek čokoľvek, čo sa vám u niekoho páči. Neskôr si môžete pridať aj pre verejnosť neviditeľné boardy.

d) Keď ste napísali názov, popis vyberte v ponukovej lište Category kategóriu, napríklad Woman´S Fashion.

e) potom kliknite na červené tlačítko Create board.

Skvelé, takýchto násteniek si rovno spravte viac, na šaty, farby, kabelky, topánky… Proste si upracte svoju stenu tak aby ste tam mali akoby “ šuflíčky“ kam si všetko budete ukladať pekne roztriedené.

 

Takto vyzerá moja stena s nástenkami. Vy ich samozrejme nemusíte mať tak veľa, napokon, kedykoľvek si môžete pridať. Na začiatok si spravte 2-3 boardy (nástenky) na ukladanie obrázkov.

ako na Pinterest - ukážka môjho profilu s tipmy na nákupy, ladenie farieb...

 

 Už mám svoj profil na Pinterest, na stene pár boardov – násteniek – čo teraz?

Skvelé, teraz si už môžete prezerať celý Pinterest a samozrejme aj moju stránku tam, môžete sledovať všetko, alebo si kliknuť len na vybrané boardy. Ak sa stratíte, alebo sa chcete dostať na ponuku toho čo sledujete kliknite v ľavom rohu hornej lišty na znak P.

 

Ak chcete vidieť svoju stenu s boardmi kliknite si na svoje meno, ktoré je uvedené vpravo hore. ( Teraz je tam pochopiteľne moje).

 

Ako si uložím k sebe to čo chcem?

 

 

 

 

 

4. Každý board otvoríte tak, že kliknete na jeho názov.

5. Ak kurzorom ukážete na ktorýkoľvek obrázok, zjaví sa na ňom ikonka Pin it ( pripni).

6. Keď kliknete na Pin it, objaví sa ponuka s vašimi boardmi. Jednoducho kliknite na ten, kam to chcete uložiť.

Hotovo!

 

 

 

 

 

 

Uvítam vaše postrehy, pripomienky. Ak niečo nie je zruzumiteľné, prepíšem to alebo vysvetlím.

Tak, veľa radosti a hor sa do zbierania obrázkov svojich záľub.

 Rekapitulácia 6 bodov – návod ako na Pinterest.

1. Najskôr kliknite sem:  https://www.pinterest.com/adrianacizikova/ . Super , ste na pintereste.

2. Zaregistrujte sa. Vytvorte si svoj profil na Pintereste.  Zadáte mailovú adresu, heslo pre Pinterest účet a potvrdíte potvrdzovací mail,  ktorý vám príde obratom.

3. Vytvorte si nástenky (boardy) , kam si budete ukladať obrázky toho, čo vás zaujme.

4. Každý board otvoríte tak, že kliknete na jeho názov.

5. Ak kurzorom ukážete na ktorýkoľvek obrázok, zjaví sa na ňom ikonka Pin it ( pripni). A už len vybrať kam.

6. Keď kliknete na Pin it, objaví sa ponuka s vašimi boardmi. Jednoducho kliknite na ten board, kam to chcete uložiť.