S termínom „ farebná typológia“ ste sa už určite stretli, popularita farebnej typológie narastá pre jej jednoznačné úspechy výrazne ovplyvňujúce krajší vzhľad žien i mužov. Sama už určite viete, že niektoré farby vám pristanú viac.

Okolo farebnej typológie stále panuje množstvo falošných mýtov a nereálnych predstáv nezodpovedajúcich skutočnosti.

Pozrime sa spolu na to, ako to vlastne funguje.

Farebnú analýzu vašich pigmentov a určenie farebného typu je možné spraviť dôkladne len posúdením farby pleti, očí, vlasov a následne šatkovým testom. K tomu je potrebné profesionálne vybavenie, dostatočný počet farebných šatiek, dobré svetlo, vycvičené oko profesionála a potrebný softvér v hlave. A skúsenosti.

6 vecí ktoré farebná typológia spoľahlivo dokáže

1.    Urobiť vás krajšou. Áno, toto skutočne funguje a to na princípe ovplyvňovania vedľajších farieb! Farba, ktorú si oblečiete k tvári pôsobí na farbu vašej pleti, očí, celkový dojem. Priaznivé farby skutočne urobia vašu pleť krajšou, farebne jednotnejšou, oči výraznejšie. Váš celkový vzhľad farby dokážu buď úplne zničiť, ale aj úplne rozžiariť!

2.    Urobiť vás šťastnejšou. Farby vplývajú na našu náladu, len vyskúšajte, ako vašu skrúšenú náladu „ povzbudia“  šedivé a tlmené odtiene. Predstavte si, že by vaše kolegyne chodili oblečené len v čiernej, šedej, tmavohnedej či tmavomodrej, vaša kancelária by bola ladená kompletne len a len v šedých odtieňoch. Svet okolo vás by sa vám asi nezdal veľmi veselý, však? Vhodné farby vnesú do vášho života radosť a energiu.

3.    Urobiť vás úspešnou. Predstavte si, že  meriate 1,55 a uchádzate sa o významný post. Ako dokážete za pár sekúnd, minút, ktoré máte k dispozícii na pohovore predsvedčiť o svojich kvalitách a skvelých vlastnostiach? Ani s najväčšou výrečnosťou vám nebude dopriaty taký časový priestor, aby ste stihli vyjadriť, čo všetko dokážete. Ľudia sa z veľkej miery spoliehajú na dojem tvorený vašim výzorom, prejavom. Ak viete komunikovať správne a vysielať ten správny odkaz, vaše šance dosiahnuť váš cieľ sú reálne!

4.    Ušetriť vám peniaze. Nikto nie je neomylný a ani sa nemôže vyznať vo všetkom. Pre niektoré ženy sú nákupy radosťou, pre iné skôr nutnou starosťou. Ak získate špeciálnu optiku na farby – teda viete čo vybrať, viete si predstaviť, ako vám to zjednoduší život? Nevlečiete do kabíny všetko, čo do oka padne, ale jastrabím zrakom zhliadnete v predajni tie farby, ktoré na vás volajú – poď, budeš krajšia…A doma sa tešíte veciam, ktoré vám naozaj pristanú a hlavne – ktoré nosíte. Sakra drahý je ten kus, čo len visí na vešiaku! Nájsť si čas pár hodín stojí za to, mať pokoj a pohodu  na dlhé roky!

5.    Aj vy rozoznáte farby a ich odtiene! Niektorí ľudia majú skvelý cit pre farby a dokážu si množstvo kombinácii a farieb vybrať podľa svojho citu pre farby a zmysel pre estetično. Farebná typológia a svet farieb ale nie je len o vkuse, to je len jedna zložka celej témy. Vedieť a myslieť si že viem, sú dve odlišné veci. Zasvätenú do sveta farieb vás obchodníci neprekabátia, aby ste si kúpili, čo sa vám nehodí.

6.    Ušetrí vám čas pri nákupoch .  Pozriem – a vidím svoje farby! Aké jednoduché. Naučíte sa to aj vy.

Nabudúce o mýtoch. Ak máte otázky, svoje skúsenosti s farebnou typológiou, ktorú ste absolvovali píšte podnety na adresu adrianacizikova@gmail.com