O tom, že farebný typ jasný môže byť i blondínka, plavovláska alebo brunetka sme sa presvedčili aj pri natáčaní relácie CITY LADY. Ženy podobného vzhľadu ako je Martina sa obvykle zaraďujú k letnému typu a tým pádom si vyberú tlmené chladné farby, ako je pudrová modrá, staroružová, chryzanténovožltá, bodliakovofialová,  levanduľová, či čokoládová hnedá, kávová.

V tlmených pasteloch a tmavších tlmených farbách ale Martina nevyniká, v hnedej, béžovej  a tlmených odtieňoch vyzerá nevýrazne. Na fotografii vidíte Martinu pred natáčaním v obľúbenej hnedej. Tej sa vzdávať nemusí, len ju uplatní na oblečenie ďalej od tváre. K svetríku si pridá šatku alebo šálik jemnej jadnej chladnej farby a je vyriešené!

Nie je leto ako leto! Jasné a Svetlé leto (Jemné jasné leto) nie sú tlmené.

Mnohé  evidentne letné typy žien v typických letných – pudrovo či viac tlmených chladných farbách vôbec dobre nevyzerajú. Pre mnohé z nich sú tlmené farby fádne!

Martina je studený typ, najlepšie jej pristanú farby studené a jasné. To však neznamená, že je zima! Jej kontrast je stredný.

Pre tento typ žien je dôležité, aby farby pri tvári boli jasné a väčšina môže nosiť od svetlých ľadových tónov až po stredne a mierne viac intenzívne odtiene. Farby letného typu sú o niečo jemnejšie ako zimného. veľmi výrazné a sýte farby (70-100% pigmentu) už Martine nepristanú.

Jej farebný smer je JASNÝ a studený,  je JASNÉ LETO. Najlepšie jej pristanú farby jasné a studené. Pristane jej citrónová, pravá modrá, nevädzová, jemná modrá, studená červená, kráľovská červená, ĺadová modrá, tyrkysová,nefritová, smaragdová ..

Malá ukážka farieb jasného letného  farebného typu

Martina je farebný typ Jasné leto a môže si dopriať aj ďalšie farby, ale ďalej od tváre.

JASNÝ TYP  môže byť teplý aj studený – jarný alebo kontrastný zimný a menej kontrastný letný.

Jasným farebným typom  môže byť i žena, ktorá napohľad nevyzerá kontrastne. Pristanú jej však práve jasné farby. V mojej typológii je jasný typ definovaný atraktivitou jasných farieb, teda vlastnosťou farieb pre ženu tohto typu dôležitou najviac.

Farby vytvárajú rôzne stupne harmónie. Niektoré sú excelentné, iné sú pekné , nie tak fascinujúce a niektoré stále prijateľné pokiaľ sa vám páčia a chcete ich nosiť aj keď sú trošku iného vzhľadu ako tie vaše NAJ.

Aj jasný typ ako Martina si môže dovoliť čiernu farbu ak majú šaty hlboký výstrih. V dlhých čiernych šatách vyzerala krásne a elegantne, presvedčte sa na videu.

Martina je športový typ.  V elegantných modeloch si vyskúšala úplne nový vzhľad, šaty jej veľmi pristanú. K neformálnemu dennému športovému štýlu sa jej budú hodiť tričká v nových farbách, ktorými môže doplniť svoj šatník. Obľúbené farby tlmeného charakteru môže pokojne nosiť, ale ďalej od tváre. Nie bledé, potrebuje stredný kontrast. Sukne ani nohavice už jasné nemusia byť a obľúbenú čokoládovo hnedú ľahko skombinuje s novými farbami svojej palety.

Páči sa vám Martina v modeloch, ktoré skúšala? V jasných studených farbách zrazu naplno vynikla jej prirodzená krása.

Martinu som pre natáčaním relácie jemne nalíčila, tak ako všetky dámy, ktoré sa zúčastnili mojej Premeny s farebnou typológiou.

Tipy pre Jasné leto môžete sledovať na PINTERESTe