Zmena vizáže, premena imidžu s farebnou typológiou - farebný typ Svetlé letoAko to začalo a prebiehalo?

Na premenu imidžu s farebnou typológiou, zmenu vizáže sa do televízie prihlásila Amanda, ktorá je modelkou a cvičiteľkou Taeboo. Amanda je veľmi šikovná a príjemná mladá žena. Mňa na nej zaujala jej jemnosť a túto vlastnosť jej osobnosti som sa rozhodla ukázať. Ženskosť a jemnosť.

Amanda má blond vlasy a sivozelené oči, svetlú pleť. Celý jej vzhľad možno opísať ako veľmi jemný a ženský. Napriek krehkému vzhľadu je Amanda veľmi schopná šikovná žena. Amanda je modelka, tanečnica a cvičiteľka Tae-bo.

Farebná typológia – odhalenie

Farebný typ svetlý sa vyznačuje menšou intenzitou farieb vlasov a očí. Má svetlú pleť, svetlé oči a vlasy v pásme blond odtieňov. Môže byť teplý i studený.  Najdôležitejšia vlastnosť na vytvorenie harmonického vzhľadu je svetlosť a jemný jas farieb pri tvári.

Takým typom je i Amanda z Premeny imidžu v CITY LADY. Jej farebný smer je svetlý, je SVETLÉ LETO (starší názov bol „Jemné jasné leto“). Najlepšie jej pristanú farby jemne jasné a studené, jemnejšie menej sýte odtiene zo škály jasných letných farieb.

Farebný typ Svetlé leto – čo Amande pristane?

Pristanú jej svetlé chladné a neutrálne odtiene ako napríklad citrónová, pastelová žltá, pastelová ružová, kráľovská červená, svetlomodrá, levanduľová, lila, svetlejšia kráľovská modrá, mätová, tyrkysová, azúrová, akvamarín, pastelové modrozelené a zelenomodré odtiene, lagúnovo modrá, oceánovo zelenomodrá, šalviová …

Svetlému farebnému typu pristanú farby jemné, lomené bielou. K tomu môže doplniť od tváre farby strednej intenzity. Ako napríklad striebristú sivú, svetlú námornícku, svetlú taupe, morskú zelenú…

Ak si myslíte, že letný typy majú len tlmené farby, mýlite sa! V tlmených svetlých farbách vyzerá Amanda fádne. Jemný jas farieb rozžiari jej oči i pleť.

Zmena vizáže farebný typ Svetlé leto

Jemne žiarivá modrá letných šiat a rifľového kabátika fungovali, ako keď v miestnosti zažnete svetlo..  Jej oči zažiarili oveľa väčšou intenzitou a zvýraznila sa farba dúhoviek.

Amanda má blond vlasy a sivozelené oči, svetlú pleť. Celý jej vzhľad možno opísať ako veľmi jemný a ženský. Napriek krehkému vzhľadu je Amanda veľmi schopná šikovná žena. Amanda je modelka, tanečnica a cvičiteľka Tae-bo.

Premena imidzu s farebnou typologiou - Svetle leto

Na koktailových šatách Amandy vidíte, že farba ktorá je ďalej od tváre môže byť aj iného charakteru ako odtiene k tvári.

Tlmená fialová jej pristane. Obľúbenú čiernu, ktorej sa nechce vzdať, som Amande doporučila nosiť s veľkým výstrihom a doplniť k tvári so šatkou alebo  bižutériou jasnej farby.

Ani vy sa nemusíte obávať, že sa po farebnej typológii  budete musieť vzdať svojich obľúbených farieb. To vôbec nemusíte, len ich doplníte ďalšími, ktoré vám pristanú a ukážem vám ako nosiť tie svoje najmilšie.

Dôležité je kde akú farbu nosíte, s čím to skombinujete a tiež akú máte postavu. A samozrejme aké farby máte rada, vždy sa nájde spôsob ako ich zakomponovať do vášho šatníka či doplnkov. Dôležité je aby sa vám vaša škála farieb páčila, aby ste sa v nich cítili dobre.

Amanda sa v jemných jasných farbách pri skúšaní úplne rozžiarila.

Páči sa vám Amanda v modeloch, ktoré skúšala?

Farebné tipy pre farebný typ Amandy môžete sledovať na PINTERESTe.

Amandu som pred začiatkom natáčania aj nalíčila, svetlému typu stačí veľmi ľahké jemné líčenie.