Každý štýl odievania je vyjadrením určitých postojov, hodnôt a filozofie človeka, jeho životného štýlu. Rebelský štýl stelesňuje revoltu proti väčšinovej spoločnosti, jej hodnotám a normám. Má v sebe energiu a silu na zbúranie dovtedy ustálených pravidiel, je to anti-móda.

Žena rebelského štýlu sa vymyká predstavám spoločnosti o žene ako dáme, alebo poslušnom dievčatku. Často už v mladosti je proste iná. Má potrebu robiť veci inak oko ostatní, neuznáva autority.

V detstve takémuto dievčaťu často hovoria, že mala byť chlapec, že sú s ňou stále problémy a prečo nemôže byť ako ostatné dievčatá.

No proste nemôže! Práve preto, že v duši cíti potrebu po odlišnosti, aj po aktivitách ktoré nie sú typicky “ dievčenské“. Ak ste v detstve boli problémovým, aktívnym dieťaťom ktoré nespadalo do škatulky o tom ako sa dievčatko správa, môžete byť rebelka. Samozrejme samotný tento fakt z vás ešte rebelku nerobí.

Rebelka je často v triede v skupine pár individualít, ktoré majú problémy so školským poriadkom. Keď sa niečo stane – koho začnú skúmať ako prvé? Samozrejme rebelky! Tie v tom majú celkom iste prsty.

Niektoré dievčatá sú rebelkami v pubertálnom alebo jednoducho dievčenskom veku a neskôr ich to prejde. Prijmú iné hodnoty, životný štýl a začnú sa aj obliekať inak. V súlade so svojou životnou rolou a životným štýlom.

Sú ženy, ktoré sú rebelkami telom i dušou po celý život, alebo jeho väčšiu časť. A pre tie sú rôzne podoby rebelského štýlu ako stvorené v hociakom veku.

Farba rebelského štýlu – čierna

Farbou rebelského štýlu, resp. rôznych štýlov, ktoré sem môžeme priradiť, je čierna. Čierna je farba – nefarba. Dá sa za ňu “ schovať“, vyjadruje životnú filozofiu. Čierna je tajomná, vytvára odstup.

Punk, gothic, rock, jednoducho nekonformné štýly odievania.

Vivienne Westwood stelesňuje vo svete módy rebelský štýl.

K rebelskému štýlu odievania patrí čierna farba, koža, nápadnosť vo farbách, vzoroch, alebo type odevu. Nie však tým extavagantným elegantným luxusným spôsobom ako Dramatický štýl.

Rebelský štýl je nespútaný, voľný, tak trochu drzý, kombinuje aj neskombinovateľné. Nohavice, džínsy, špicaté topánky, nekonvenčná bižutéria, znaky, rôzne symboly … podľa štýlu.

Rebelský štýl – obrazová inšpirácia

Ak si myslíte, že by ste sa mohli nájsť práve v rebelskom štýle, pozrite si board s inšpiráciou na Pinterest.

Nájdete tu odevy, doplnky, obuv rôznych nekonvenčných rebelských štýlov. Podľa svojho cítenia si môžete vyskladať rebelský outfit, prípadne pridať len nejaký prvok.

Rebelský štýl je úplne mimo romantického, klasického, elegantného či kreatívneho štýlu.

Niektoré prvky tu však nájdete podobné –  pracky so športovým štýlom, v gotickom štýle sú aj prvky romantiky. Ale v inom ponímaní. S ležérnym štýlom má spoločnú ležérnosť outfitov, má však evidentne tvrdší aj viac sexi ráz. Namiesto pohodlných mäkkých svetríkov alebo cadigánov – čierna motorkárska bunda. Namiesto pohodlných nízkych espadrilles – kožená čierna obuv s podpätkami, špicatým tvarom, reťazami.

Objavte svoj štýl na Pinterest. Pri konzultácii vám pomôžem nájsť ten svoj pravý nosný štýl, ktorý vyjadruje vašu osobnosť.  Ukážem vám čo sa hodí vám osobne a čo s čím sa dá kombinovať.