dramatický štýl odievaniaDramatický štýl odievania je protikladom prirodzeného, neformálneho ležérneho štýlu. Charakteristické pre dramatický štýl obliekania sú módne trendy, nápadný odev či detail, dezén alebo farebná kombinácia.

Žena dramatického štýlu je rada stredobodom pozornosti a má rada originalitu, nápadnosť, kontrasty vzorov, farieb, extravaganciu či už v celom outfite, alebo pridanom detaile. Nenápadnosť a prirodzenosť v celkovom outfite by ju neuspokojila, túži po pozornosti okolia.

So stylingom v dramatickom štýle sa môžete stretnúť často v profesiách orientovaných na módu,  súčasné trendy – obliekajú sa tak módne redaktorky, modelky, moderátorky. Herečky a ďalšie ženy vystupujúce na verejnosti nemusia byť však nutne ženami dramatického štýlu, naopak, v súkromí často preferujú iné štýly.

Žena vyznávajúca dramatický štýl je výrazná, nápadná, neujde pozornosti okolia. Sleduje módne trendy, trendové farby, štýly aj detaily.

Dramatický štýl môže mať rôzne podoby. Od kombinácií zdanlivo neskombinovateľného, až po elegantné extravagantné outfity.

V zmesi štýlov, farieb a prvkov je žena dramatického štýlu doma a vie vytvoriť originálne, často až na hrane vkusu balansujúce outfity.  Napriek tomu, že jej mix je svojrázny, vždy dokáže zmes farieb, materiálov a doplnkov skrotiť do vkusného nápadného originálneho outfitu.

Niekedy použije prvky iných štýlov a na dosiahnutie dramatického efektu pridá len jeden nápadný prvok – klobúk, pončo, bižutériu, obuv, kabelku.

Farby dramatického štýlu

Farby dramatického štýlu sú výrazné. Typická farebnosť dramatického štýlu je výrazná buď v samotných výrazných farebných odtieňoch, alebo v dramatických vzrušujúcich farebných kombináciách.

Obliecť sa v dramatickom štýle môžete aj v jemnejšom farebnom ladení, ako na fotografii vpravo, minimalisticky len v jednej farbe tón v tóne. Dramatickosť dodá outfitu iný prvok ako farby.

Kontrasty, výrazné farby, dramatické odtiene, opticky rozčlené plochy farebne na jednom odeve sú pre vysokú postavu  ako stvorené. Dramatický štýl sa znamenite hodí najmä ženám vysokým, ale obľubujú ho aj ženy iných postáv. Vtedy zvlášť, tak ako u iných štýlov, si treba vedieť namiešať svoj originálny koktail prvkov – farieb, strihov, materiálov, doplnkov a vytvoriť si originálny outfit, ktorý vám padne. Dramatický štýl sa dá prispôsobiť, tak ako iné štýly, každému farebnému typu.

Siluety dramatického štýlu

Dramatický štýl je najviac vhodný štýl pre veľké vysoké ženy.  Typická je línia v tvare písmena Y a asymetrické strihy.

Účesy a úprava vlasov v dramatickom štýle

K dramatickému štýlu sa hodia krátke a štýlové účesy, módne trendy, grafický strih, asymetrické, dlhé, vysoko vyčesané účesy, nápadito upravené. Široké zamatové čelenky, výrazné spony.

Materiály dramatického štýlu

Materiály vhodné pre styling v dramatickom štýle sú splývavé látky aj pevné materiály. Okázalé a elegantné luxusné materiály, satén, brokát, koža, tyl, aj mix rôznych vzorov a materiálov.

Ženy dramatického štýlu môžu voliť  nápadné a nezvyklé kombinácie, výrazné vzory. Veľké káro, veľké kvety, geometrické vzory veľkých tvarov sa hodia len štíhlym a vysokých ženám. Ak ste menšia a chcete nosiť dramatický štýl, zvoľte veľkosť vzorov vhodných k vašej postave a tvarom! Zamerajte sa na iné prvky tohto štýlu.

V modeloch dramatického štýlu sa často objavujú zvieracie motívy. Môžete ich kombinovať decentne a alegantne s čiernou, hnedou alebo dramaticky s fialovou.

Styling v dramatickom štýle

Styling v dramatickom štýle môže mať rôznu mieru nápadnosti aj elegancie. Záleží v čom sa citíte dobre a čo pristane vašej postave, i naturelu.

bizuteria - dramaticky stylDoplnky si zvoľte módne, nápadné nezvyklé tvarom či farbou. Dramatický efekt vytvárajú okuliare mačacieho tvaru, okuliare s výraznými rámmi, zvláštne tvary, výrazné ozdoby. Plasty, striebro, korálky rôznych tvarov a veľkostí, niekoľko zlatých, ci perlových šnúr, obojky na krk z rôznych materiálov, extravagantné náušnice, nápadné opasky, veľké hodinky. Retiazky klasického tvaru v zlatom alebo striebornom dizajne, ale väčšie, hrubšie, nápadné.

Ženy dramatického štýlu milujú klobúky, hneď niekoľko radov perál alebo výrazný šperk. Na rozdiel od klasického štýlu si nepotrpia na pravé perly, pekná a kvalitná bižutéria nápadných tvarov a farieb bohate postačí.

Šatky, šály, výrazné, brokátové prehozy, dlhé hodvábne šatky.

Tipy na nákupy

Odevy i doplnky v dramatickom štýle sa dajú poskladať do outfitov z rôznych značiek. Rada vám pri nákupoch poradím, ako na to, ak chcete vyzerať nápadne, ale neprehnať to. Bižutériu zoženiete napríklad v Bijou Brigitte.

Tento štýl je zvlášť náchylný skĺnuť do lacného, nevkusného outfitu, preto celú kombináciu farieb,  odevov, doplnkov treba voliť citlivo.

Chcete vyzerať módne a nápadito, nie však lacno alebo frivolne, či dokonca lacne vyzývavo.

Pre inšpiráciu si pozrite board Dramatic style na Pinterest.

Čo sa hodí práve vám s vašimi proporciami, životným štýlom a farebnosťou vám poradím osobne pri konzultácii.

Páči sa vám dramatický štýl?

Naučím vás mixovať jeho prvky vo vašom šatníku aj s obuvou a doplnkami.

Dramatický štýl môžete ľahko spojiť s elegantným, vytvoriť si elegantné, trochu exravagantné outfity. Môžete jeho prvky skombinovať s kreatívnym štýlom a vytvoriť si vlastný originálny štýl. Prvky dramatického štýlu môžete zakomponovať do svojho šatníka aj v minimálnej miere ako akcenty na oživenie.