klasický štýlPre klasický štýl je charakteristická vyváženosť, kvalita, nadčasovosť. Klasický štýl odievania je vhodný aj ako business štýl vo formálnych profesiách. Dôraz v hodnotách tradičných biznis odvetví je na tradíciu, serióznosť, spoľahlivosť.

Aj žena klasického štýlu často vyznáva práve tradičné hodnoty, jej životný štýl sa preto s ľahkosťou premietne do klasického štýlu odievania.

Klasický štýl sa vyvaruje extrémov v odievaní i doplnkoch,  vyznáva tradíciu, klasické materiály i dezény.

Ak vás najnovšie módne trendy nechávajú chladnou  a preferujete kvalitu materiálov aj kvalitu ušitia pred  jednosezónnymi  „must have“ kúskami nevalnej kvality, možno sa nájdete práve v klasickom štýle.

V klasickom štýle nájdete viac línií – vyberte si tú svoju. Nájdete tu vzory prevzaté z pánskej módy, obuv s dezénmi z pánskej módy, ale aj veľmi ženské jednofarebné kostýmy v štýle Chanel, nohavicové kostýmy, blúzky, šaty, sukne, nohavice, aj tenké elegantné kašmírové svetríky.

Farby klasického štýlu

Typické farby klasického štýlu sú hnedá, šedá, modrá. Tieto farby tvoria základ šatníka doplnené pestrými decentnými farbami. Farebnosť klasického štýlu sa dá tak ako u iných štýlov prispôsobiť vašej individuálnej farebnosti. V klasickom štýle nevládne prílišná pestrosť farieb, ani hýrivosť nápadných extavagantných kombinácií. Celkový dojem musí byť decentný a elegantný.

Všetky farby majú svoje odiene a je veľmi dôležité vedieť, ktoré z nich použiť, aby ste vyzerali nielen vhodne, ale aj pekne! Vaše odtiene musia byť umiestnené najmä v blízkosti tváre, preto blúzky, topy, šatky, šaty voľte v odtieňoch ktoré vám pristanú. Ako to skĺbiť so želaným štýlom a dosiahnuť ideálny efekt vám poradím pri osobnej konzultácii.

Siluety klasického štýlu

vzory-klasický-štýlTypické siluety sú X, A, A – horný diel, H. Typické sú jednoduché strihy, polopriliehavé línie. Šaty puzdrového strihu, saká, kostýmy, blúzky, topy – všetko by malo byť v klasickom štýle decentné a elegantné. Ku klasickému štýlu môžete veľmi ľahko primiešať romantické alebo športové prvky a vytvoriť si tak vlastný mix. Treba však vedieť ako.

Účesy, úprava vlasov ku klasickému štýlu

Úprava vlasov ku klasickému štýlu odievania záleží samozrejme na vašej kvalite a dĺžke vlasov.  Účes by mal byť skôr kompaktný, uhladený, ako niečo hravé a neposlušné. Rovné vlasy alebo mierne zvlnené, hladké vlasy, voľte dámske klasické strihy.  Klasické hladké rovné. Bob, mikádo. Pri dlhých vlasoch vypnuté úpravy ako napríklad banán, francúzsky drdol. Ozdoby vyberajte klasické, nie lacno vyzerajúce plasty! Zamat, koža, elegantné spony budú ladiť s klasickým štýlom najlepšie.

Materiály klasického štýlu

Materiály si vyberajte tie najkvalitnejšie –  kašmír, česaná i strižná vlna, gabardén, popelín, hodváb, viskóza, matné látky, alebo len jemný pololesk. Úplety noste neobtiahnuté!

klasický štýlVzory jemné, drobné vzory a stredne veľké, kohútia stopa, kašmír, kocka, pepit, jemný pásik, kriedový pásik (náznak vzoru, nepôsobí tak odmerane, menej formálny), úzky prúžok – na business odevy, esterházy káro – glencheck (vzor tvorený základnou dvojfarebnou kockou a kontrastnou vrchnou), malé káro, rybia kosť, bodky.

Doplnky ku klasickému štýlu

Doplnky vyberajte jednoduché, kvalitné. Kvalitné elegantné hodinky, perly, zlato, striebro, drahokamy, jemné šály a šatky  – kašmír, paisley, geometrické vzory, čierna bodka , rukavice, jednoduchá elegancia.

Množstvo doplnkov – kabelky, obuv, šatky, šperky nájdete v nákupných tipoch na Pinterest. Sledujte ma na nižšie uvedenom linku. Pinterest je skvelé médium na ukladanie obrázkov. Už si nebudete lámať hlavu čo sa k čomu hodí. V boarde Klasický šýl to nájdete pekne spolu.

Tipy na nákupy – klasický štýl

klasický štýl PinterestTipy na nákupy oblečenia a doplnkov v klasickom štýle nájdete na Pintereste a okrem toho vám samozrejme rada poradím pri nákupoch. Spoločne vyberieme vaše farby, strihy aj štýl – tak aby ste vyzerali skvele a dobre sa cítili. Prvky vášho osobného štýlu vás naučím ladiť a kombinovať pri konzultácii štýlové poradenstvo.

V boarde Classic style nájdete množstvo tipov na odevy, doplnky, kabelky, obuv, všetko v klasickom štýle.

Páči sa vám klasický módny štýl?