Pre športový mestský štýl  je charakteristická praktickosť a jednoduchosť oblečenia aj doplnkov, športovo pôsobiace detaily, pracky, zipsy, výrazné štepovanie. Pohodlnosť odevu je dôležitá podobne ako v naturálnom štýle.

Športový štýl veľmi často nazývajú moje klientky “ športovo-elegantný“. Tým chcú vyjadriť, že vyslovene športový odev si neoblečú, že to musí byť viac dressy, vyššia úroveň odevu.

Športový mestský štýl je to, čo sa často ľudovo nazýva “ športovo-elegantný štýl“. Tento štýl sa bežne štylisticky nazýva len „športový“, ale pre jasné odlíšenie som ho nazvala športový mestský štýl.

Oblečenie určené na šport, outdoor aktivity, do lesa, alebo vyslovene športový odev je niečo celkom iné – nájdete ho v boarde Sportswear  a bude vám naprosto jasné, čo tým myslím. Športový štýl je jednoducho mestský športový štýl, nie oblečenie do fitka či na hory. Športový štýl má rôzne podoby – viac športové outfity na voľný čas, aj elegantnejšie outfity vhodné do práce v kancelárii v neformálnych odvetviach.

Farby športového štýlu

Typické farby športového štýlu sú dynamické, najmä zelená a modrá,  žltá, červená. K tvári si vyberte farebné odtiene svojho farebného typu. Základné, čisté farby nájdeme často aj na outdoor odevoch.

Tmavomodrá farba je ľahko kombinovateľná a hodí sa mnohým farebným typom. Ak ju doplníte vhodným šálom, alebo tričkom k tvári, veľmi ľahko sa oblečiete a budete aj dobre vyzerať.

Siluety športového štýlu

Typická silueta je rovná, netvarovaná. H.  Takého strihy vyhovujú postavám obdĺžnikového tvaru. Ak máte iný typ postavy a preferujete športový štýl, poradím vám, ako na to!

Účesy, úprava vlasov žien športového štýlu

Ženy športového typu majú rady praktické účesy z krátkych vlasov, nekomplikovaný strih, športovo vyfúkaný účes, voľne vysušené vlasy. Neznášajú ozdoby, romantické detaily.

Materiály športového štýlu

Materiály športového šýlu sú prírodné aj elastické materiály, často praktická zmes bavlny s elastanom, ľan, prírodný hodváb, bavlna, koža, semiš, prešívané látky.

Vzory športového štýlu – grafický, káro, pruhy, jednofarebné kusy.

K športovému štýlu si zvoľte doplnky z dreva, kože, jednoduchú retiazku, športové hodinky, plecniak, ľadvinku, tašky v športovom štýle – inšpiráciu nájdete v boarde na Pinterest aj priamo s tipmi na nákupy.

Stylingy mestského športového štýlu

Ženy športového typu nemajú rady zdobnosť, „nepotrebné“ ozdobné detaily, volánky, kvetinové vzory.

Outfity žien športového typu často tvoria nohavice alebo rifle v kombinácii s tričkom, košeľou, pulóvrom, športovým sakom alebo svetrom. Namiesto kabáta nosia radšej bundy. Tie by v mestskom športovom štýle nemali byť mohutné ako na lyžovačku. Vyberte si ľahšie, prešívané modely.

Ak si občas predsa len oblečiete aj sukňu, v žiadnom prípade si k nej neobliekajte krátku mohutnú bundu. K športovej sukni potrebujete odľahčenú verziu športovej bundy – niečo ľahšie a tenšie s opaskom.

Ženy športového typu často nosia výhradne nohavice a sukne či šaty len výnimočne, alebo vôbec. Pritom sukne z manchestru, kordu, rifloviny vo vhodnom strihu pre vašu postavu vás urobia ženskou a aspoň občas je dobré vyjsť zo svojho streteotypu a obliecť sa trochu inak. Tým nemyslím, že si oblečiete niečo čo by sa s vami bilo a v čom by ste sa necítili dobre, len občas to posunúť do viac ženskej polohy.

V športovom štýle nájdete nielen nohavice, tričká, pohodlné úpletové saká, casual saká športového typu a košele, ale aj šaty. Áno, aj šaty môžete mať v športovom  štýle.

Tipy na nákupy

Na Pintereste nájdete v boarde Sporty style in the city – Športový mestský štýl množstvo inšpirácie.

Jednotlivé typy odevov a doplnkov sú vyberané tak, aby vám poslúžili ako inšpirácia, aj tip na nákup a ľahko ste zladili outfity.

Ak zladíte k sebe nohavice, tričká, košele, pulóvre, saká, bundy, obuv a kabelky v športovom štýle, všetko sa vám bude ľahko kombinovať.

Samozrejme, pri konzultácii vám poradím špeciálne pre vás na mieru s tým, čo sa hodí vám osobne a ako ľahko nakupovať i kombinovať. Aby sa vaše veci v skrini „skamarátili“. Farebne, materiálovo, aj štýlovo. Potom sa každé ráno veľmi ľahko oblečiete a už si nebudete lámať hlavu nad tým čo sa k čomu hodí.

Páči sa vám športový mestský štýl? Máte rada pohodlie a praktické veci športového typu?

Možno sa nájdete práve v tomto štýle. Športový mestský štýl je vhodný pre väčšinu profesií aj do práce. Business casual má veľa vecí práve v tomto štýle. Poradím vám čo sa hodí práve vám osobne.

Zatiaľ sa inšpirujte bezplatne jednotlivými kúskami a outfitmi v boarde športového štýlu na Pinterest. 

Skúste si vytvoriť outfity, kombinácie z jednotlivých kusov odevov, doplnkov v boarde.