romantický štýl - blúzkaŽeny romantického štýlu milujú zdobnosť, ženské detaily, kvetinové vzory. Typický je romantický, nežný vzhľad, jemnosť, ženskosť. Romantický štýl neznamená len záplavu volánkov. Romantické prvky majú rôzne podoby. Farebnosť, vzory, siluety, rôzne detaily.

Farby romantického štýlu

Typické farby toho štýlu sú jemné, svetlé, pastelové odtiene – ružová, belasá, broskyňová, svetlofialová lila, svetlá zelená, pastelová žltá. Ak vám však takého farby nepristanú, budete jednoducho nosiť tie, čo sa k vám hodia a dôraz na romantickosť vášho outfitu bude spočívať v iných prvkoch.

V romantickom štýle naozaj nemusíte chodiť celá v pasteloch od hlavy po päty. Stačí ak svoj outfit doplníte vhodným doplnkom, alebo si vyberiete iné prvky charakterizujúce romantický štýl.

Malý detail romantického štýlu  – napríklad mašľu, kvetinku, jemná šatka s kvetinovým vzorom ľahko zakomponujete do elegantného outfitu.

Dobre ukáže aj zdanlivo nesúrodé – športové alebo ležérne nohavice kombinované s romantickým vrškom. Napríklad rifle s blúzkou z madeiry alebo bavlnenou blúzkou s čipkovanými volánmi.

Vzory romantického štýlu

Charakteristické sú menšie alebo stredne veľké vzory. Ich veľkosť však záleží od výšky postavy a vašich osobných proporcií. Kvetinové, okrúhle, bodky, splývavé jemné vzory.

Siluety romantického štýlu

Typické siluety odevov sú X, A, A pre horný aj dolný diel, dolné diely aj H, voľné línie, nekontrastné farebné ani tvarové prechody, prieramky, mašle, ramienka. Každý štýl sa dá však prispôsobiť. A ak vám uvedené strihy nejdú a romantický, ženský štýl je váš obľúbený, tak ho budete nosiť, ale v iných strihoch. Takých, ktoré pristanú vašej postave. Viac sa dozviete pri vašej osobnej konzultácii.

Účesy, úprava vlasov v romantickom štýle

Ženy romantického typu milujú ozdoby. Nosia mäkké, splývavé účesy, vyčesané do hora , kučeravé, dlhšie vlasy. Krátky športový strih ženy romantického typu neobľubujú. Vlasy môžu byť polodlhé aj dlhé, nemusia byť nutne navlnené. Zamatové gumičky, čelenky, krajka, šifon budú ladiť s vašimi outfitmi v romantickom štýle.

 Materiály romantického štýlu

Materiály romantického štýlu sú mäkké, splývavé, vyhovujú materiály ako viskóza, úplet, zamat, šifón, čipky.

Doplnky a tipy na nákupy v romantickom štýle

Množstvo ukážok odevov, kabeliek, doplnkov romantického štýlu objavíte v mojom boarde Romantic style na Pinterest. Pri každom obrázku je zdroj, takže aj viete, kde si to kúpiť!

Čo sa hodí vám osobne, aj ako si namixovať svoj osobitý štýl do konkrétnych outfitov sa dozviete pri štýlovom poradenstve.

Páči sa vám romantický štýl?

Naučím vás mixovať jeho prvky vo vašom šatníku aj s obuvou a doplnkami.

romantický štýl s elegantnýmRomantický štýl je možné ľahko skombinovať s elegantným štýlom. Kabelky a obuv v romantickom štýle nájdete v boarde na Pinterest.

Elegantný kostým môžu doplniť romantické volánky a dominantná červená farba.

Nepodhliehajte dogmám, že romantické outfity sú len kvetované šaty, záplavy volánkov, alebo pastelové farby. Vneste ženskosť do svojho šatníka!

Pokiaľ vás romantický štýl neoslovujte, prezrite si ďalšie štýly na Pinterest i články tu na blogu.