prirodzený štýlPrirodzený štýl vyznáva jednoduchosť a pohodlie, ležérnosť, uvoľnené línie, prirodzenosť.

Ak dávate prednosť pohodliu a preferujete prírodné materiály a ležérne voľnejšie vzdušné odevy, možno sa nájdete práve v prirodzenom štýle.

Farby prirodzeného štýlu

Typické farby toho štýlu sú nenápadné, prírodné odtiene. Nosnými farbami vo vašom šatníku budú biela, béžová, šedá, hnedá, modrá, zelená.

Farby vychádzajúce z nenápadných odtieňov nachádzajúcich sa v prírode ženy prirodzeného štýlu zbožňujú.

Sú to často farby v neutrálnych odtieňoch. Ak však je celý šatník ladený len v nenápadných, neutrálnych farbách, môžete vyzerať nudne. Malé akcenty a farebnosť doplnkov vás oživí.

prirodzený štýlK tomuto štýlu nepatria žiarivé, nápadné neónové farby, ani dramatické kontrasty. Môžete sa obliecť v prirodzenom štýle, celá v neutrálnych nenápadných farbách a len k tvári si doplniť farby v odtieňoch, ktoré vám najlepšie pristanú ako akcent. Tento štýl sa dá prispôsobiť každému farebnému typu. Aj základné farby prirozeného štýlu (biela, modrá, béžová, šedá, hnedá, zelená) majú rôzne odtiene – treba voliť tie, ktoré sa hodia vášmu farebného typu. Tak ľahko zladíte oblečenie s doplnkami a budete naviac vyzerať skvele!

Siluety prirodzeného štýlu

prirodený štýl - outfit pre Svetlé letoTypické siluety prirodzeného štýlu sú prirodzene pôsobiaci, pohodlný voľnejší strih H, A. Nohavice strihu pallazo v páse do gumy, rovné širšie alebo užšie strihy nohavíc, šaty voľných strihov. Dlhšie voľné svetríky – cardigány. Voľnejšie pulóvre alebo tričká, nevypasované! Ležérne sukne, skôr dlhšie. Outfity prirodzeného štýlu, jednotlivé kúsky ktoré sa k sebe hodia, ako aj doplnky nájdete v mojom boarde na Pinterest pripravenom pre vašu inšpiráciu aj s reálnymi tipmi na nákupy.

Každý štýl sa dá prispôsobiť, farebne i strihovo. Ak vašej postave uvedené strihy nejdú, a prirodzený štýl je váš obľúbený, tak budete nosiť jeho prvky, odevy však v iných strihoch. Takých, ktoré pristanú vašej postave. Viac sa dozviete pri konzultácii štýl

Účesy, úprava vlasov k prirodzenému štýlu

Pre vlasy je charakteristický jednoduchý účes bez ozdôb. Prirodzene pôsobiaci strih a nekomplikovaný účes vám asi bude vyhovovať najlepšie, ak ste ženou prirodzeného štýlu. Ak však predsa dáte prednosť úprave dlhších vlasov do copu, voľte spony z dreva, gumičky s drevenými gorálkami, prírodné materiály.

Prirodzené typy žien nemajú rady prezdobenosť, pestrosť farieb, ani umelé materiály.

Základom tohto štýlu je pohodlie odevov pri ich nosení. Nič vám nesmie byť tesné, v odevoch potrebujete cítiť voľnosť pohybu.

Materiály prirodzeného štýlu

Asi vás neprekvapí, že pre prirodzený štýl sú charakteristické prírodné materály. Bavlna, vlna,  ľan, úplet, flanel, twíd, kord, manchester, džínsovina, buklé (hrubšia , uzlíky), jersey, koža.

Vzory prirodzeného štýlu sú nevýrazné, geometrické. Pásik, káro, kocka, vrkôčikový vzor na pulóvroch, obľúbená je štruktúra ručne pleteného výrobku.

nahrdelnik- prirodny-material

Náhrdelníky, náušnice, náramky zo vzácnych prírodných materíálov si môžete kúpiť na colombiana.sk

Doplnky voľte rustikálne, z prírodných materiálov, drevo, kameň, korálky, koža. Kabelky skôr jednoduché, aj látkové, vrece, batôžtek.  Rôzne tipy nájdete v boarde na Pinterest. Na ozdoby sú vhodné kovy s matným povrchom, nebrúsené kamene, umelecká ručná práca. Korálky, textilné retiazky. Šatky alebo šály nie dramatického vzhľadu, skôr nenápadné.

Tipy na nákupy

Ľanové alebo bavlnené šaty pohodlného strihu, nohavice voľného strihu, sukne z prírodných materiálov nájdete napríklad v butiku TWIGI na Klariskej ulici 7.

Prirodzený štýl, najmä ležerne úplety nájdete bohato zastúpené v talianskej značke Stefanel (Aupark Bratislava).

Množstvo inšpirácie a priamo odevy na nákup nájdete aj na webe vividlinen.com odkiaľ sú fotky blúzok s bielymi nohavicami.

Bižutériu z prírodných materálov kúpite napríklad v Bijou Brigitte, aj na colombiana.com

Stylingy v prirodzenom štýle

prirodzený štýl dámskeho odievaniaMnožstvo ukážok odevov, kabeliek, doplnkov prirodzeného štýlu objavíte v mojom boarde Natural style na Pinterest. Pri každom obrázku je zdroj, takže aj viete, kde si to kúpiť!

Čo sa hodí vám osobne, aj ako si namixovať svoj osobitý štýl do konkrétnych outfitov sa dozviete pri štýlovom poradenstve.

Páči sa vám prirodzený štýl?

Naučím vás mixovať jeho prvky vo vašom šatníku aj s obuvou a doplnkami.

Prirodzený štýl je možné skombinovať ľahko so športovým mestským štýlom. Opakom prirodzeného štýlu je dramatický, okázalý nápadný štýl ktorý si ľubuje v extravagancii, dramatických kombináciach farieb, dezénov a doplnkov.

Žena prirodzeného štýlu netúži byť stredobodom pozornosti a pred nepohodlím krásneho, ale nepraktického outfitu dá prednosť svojmu pocitu pohodlia a pohody. Stojí nohami pevne na zemi, či už v nízkej obuvi ležérneho typu, alebo elegantnejšimi pohodlnými lodičkami na nízkom podpätku.

Pohodlná obuv typu espadrillos, sandále s nízkym opätkom alebo na platforme, či biele, béžové tenisky budú ladiť k vašim outfitom.

Prirodzený štýl prispôsobíme vašej farebnosti.

Ak ste napríklad Svetlá jar, vyberiete si neutrálne nosné farby z teplej škály béžových, hnedých, šedých, žltobielych k tvári a jemné žltozelené odtiene.

Biela na nohaviciach môže byť pokojne aj čistá, chladná.

Skúste si zostaviť svoj vlastný outfit v prirodzenom štýle.

Ak dávate prednosť šatám, pozrite na inšpiráciu do boardu a siahnite po šatách z ľanu alebo bavlny, strihu do A. Ak vám tento strih nepristane, vyberte si takéto šaty v inom strihu.

Ak sa lepšie cítite v nohaviciach, skúste kombináciu – voľné ľanové alebo bavlnené nohavice, ležérnu obuv, pulóver, tričko alebo košeľu z prírodných materiálov  a voľný dlhší svetrík, cardigán.

Kabelky ktoré sa hodia k takýmto outfitom v prirodzenom štýle nájdete v boarde na Pinterest, množstvo tipov z novakabelka.sk

Rada vám pomôžem vytvoriť outfity pre vás vo vašej farebnosti a prispôsobené vašej postave a prianiam.