Päť najdôležitejších vecí, ktoré môžete urobiť sama pre svoju krásu. V čom spočíva krása ženy? Je to krásna tvár, ladnosť postavy, symetria, krásna pleť či vlasy, čarovný úsmev, zvodné oči, čaro osobnosti? Krása je estetická kategógia a jej vnímanie a hodnotenie je vždy subjektívne a ovplyvnené kultúrou, módou, médiami, známymi osobnosťami …

Skúsme spolu prakticky prejsť postupne kroky, ktoré môžete urobiť sama , aby ste vyzerali krajšie! Na to nemusíte mať najnovšie modely luxusných značiek, ani posledný sezónny trend v šatníku.

Budem postupne písať praktické rady, tipy a návody, o ktorých sa nepíše nikde, málo, či iným spôsobom. Skrášľovaním sa zaoberám profesionálne a prakticky, takže vám uvediem rady a skúsenosti overené praxou. Na blogu – Promagazine samozrejme nebudú osobné rady, ktoré sú predmetom imidž poradenstva, ale stále zostáva veľká oblasť všeobecných informácií, ktoré vám môžu pomôcť, alebo vás inšpirovať. Niečo vám bude možno znieť ako samozrejmosť ( tú časť pokojne preskočte), ale pre mnohé ženy nie je.

Pôjdeme od jednoduchšieho postupne k zložitejším veciam. Teda na úvod, čo môžete spraviť samé?

Päť najdôležitejších vecí, ktoré môžete urobiť sama pre svoju krásu

  1. Zlepšiť kondíciu svojich vlasov.
  2. Zlepšiť stav a zdravie svojej pleti.
  3. Zvýrazniť krásu svojej tváre jemným a nenáročným líčením.
  4. Obliecť si odev vo farbe, ktorá vám svedčí ! Nestojí o nič viac, ako tá, čo vám nepristane!
  5. Kúpiť si odev strihu, ktorý prospeje vašej postave! Jeho cena je rovnaká ako kusa ktorý je na iný typ postavy ako máte vy a vyzeráte v ňom nepríťažlivo! Dobrý strih vám okamžite zoberie aspoň 5 kíl, alebo pridá zaoblenie tam kde ho máte nedostatočne.

Prvá kapitola – začnime tým najmenej náročným, čo môžete urobiť hneď teraz

10 tipov ako zlepšiť kondíciu svojich vlasov

svetlý farebný typ - jarný- teplý odtieň vlasov. Zdravé, pekné vlasy.Krásne vlasy = zdravé vlasy. Krásny účes sa dá vytvoriť skôr z kvalitného materiálu. Namietnete, že vaše sú jemné, málo husté, neposlušne sa vlnia, keď vy snívate o rovných, alebo vám žiadny účes dlho nevydrží?

Iste, typ vlasov prípravkami ani najlepšou starostlivosťou nezmeníte. Ale čo zmeniť môžete je ich kvalita. Nejde len o prípravky na ich ošetrovanie, ale aj vašu celkovú životosprávu. A tá je plne vo vašej réžii.

Môžete zmeniť prístup k bežnému ošetrovaniu, zdanlivo banálne krôčiky vám pomôžu dosiahnuť čo najlepšiu kvalitu vlasov, ako sa dá. Čo môžete pre svoje vlasy urobiť sama:

  1. Používajte len šampóny vhodné pre váš typ vlasov a veľmi dôkladne ich opláchnite!
  2. Po umytí si vždy naneste kondicionér – na vlasy ďalej od pokožky a dobre ich opláchnite
  3. Vlasy nedrhnite, zabaľte si ich do uteráka ako do turbanu a tak nechajte presušiť
  4. Používajte šetrné hrebene s riedkymi a zaoblenými zubami, najlepšie „ hand finished “
  5. Časté tepelné úpravy – fénovanie, žehlička vlasom neprospievajú. Je potrebné použiť špeciálny prípravok na ich ochranu. Nežehlite vlasy súčasne s farbením.
  6. Ak si farbíte vlasy domácimi farbami, doprajte im raz za dva týždne vlasovú masku na oživenie.
  7. Pri domácom farbení vyberajte zmenu o 1-2 stupne do svetlejšieho alebo tmavšieho podľa vášho prirodzeného základu. Väčší posun odporúčam zveriť do rúk odborníkom.
  8. Objem jemných vlasov docielite ak si vlasy fúkate v predklone a prečesávate riedkym hrebeňom zo zadnej časti dopredu a od čela smerom dolu. Skoro vysušené hoďte hlavou dozadu a len jemne rukami upravte a guľatou kefou dotvarujte. Vlas treba dvihnúť od pokožky, len tak budú mať objem a nebudú pôsobiť splihlé. Objemu pomôže aj špeciálne tužidlo nanesené ku korienkom.
  9. Stylingové prípravky použite podľa typu vlasov – ak si vyberiete nesprávne, zaťažia vaše vlasy a nedosiahnete efekt, na ktorý sú určené. Napríklad na jemné vlasy si nedávajte vosky, len penu a prípravky určené na objem.
  10. Nezosvetľujte si extrémne dlhé vlasy, budú vyzerať bez života. Pekné vlasy sú zdravé vlasy. Veľmi zosvetleným platinovým vlasom pristane ultrakrátky zostrih, alebo aspoň polodlhá verzia účesu. Ak sú vaše prirodzené v tmavšom základe prílišnou stratou pigmentov vyzerajú mŕtve. Oživujte pravidelne svoje farbené vlasy zábalmi.

Čítajte viac zo série článkov:

  1. 10 tipov ako zlepšiť kondíciu svojich vlasov
  2. 10 tipov ako zlepšiť kondíciu svojej pleti
  3. 10 tipov ako zvýrazniť krásu svojej tváre jemným a nenáročným líčením
  4. 10 tipov ako vyzerať krajšia aj bez líčenia – vo farbách odevov, ktoré s vami ladia
  5. 10 tipov ako vyzerať krajšie vďaka správnym strihom