Farebný typ tlmený sa vyznačuje nižšou, strednou alebo mierne tmavšou intenzitou farieb vlasov a očí. Tlmený typ je chladný (letný) alebo teplý (jesenný). Tlmené typy nie sú výrazne teplé ani chladné, sú viac neutrálne ako iné typy.

Zmena vizaze premena imidzu farebny typ Tlmena jesenJesenným tlmeným typom je Andrea z Premeny imidžu v CITY LADY.  Jej farebný smer je tlmený, je Tlmená jeseň. Pleť má svetlú s pehami, vlasy v stredne sýtom odtieni medenej, hnedé oči sú v teplom kávovom odtieni. Pristanú jej farby tlmeného typu ako khaki, tlmená tekvicová, paradajková, svetlejšia petrolejová,  kukuričná žltá,  brusnicová, egrešovofialová, slivková, antracit, mochacino..

Tlmenému jesennému farebnému typu pristanú najlepšie farby stredne tmavé. Tlmený typ je jedným z mála typov, ktoré vyzerajú dobre aj v béžových odtieňoch. Niektoré ženy odtiene béžovej potrebujú vo viac sýtych, mierne tmavších odtieňoch.

Aké farby pre Andreu – farebný typ Tlmená jeseň

Andrea môže siahnuť i po niektorých studených tlmených odtieňoch, napríklad uhľovej. Najlepšie jej pristanú farby jesene strednej inteznity ani veľmi bledé, ani príliš tmavé.Zmena vizáže, premena imidžu - farebný typ Tlmená jeseň

TLMENÝ TYP nie je výrazne  svetlý ani tmavý, farebne je bez kontrastov, má mäkký tlmený vzhľad. Pleť je bez jasu, skôr matná, slonovinová, béžová, svetlobéžová, svetloolivová. Oči sú bez žiarivosti, matné stredne až tmavo hnedé, modrozelené, sivo-modré. Vlasy tlmeného typu sú buď v mäkkých teplých jesenných tónoch, alebo v studenej strednej až popolavej, typ je studený letný, alebo teplý jesenný.

Farebný typ tlmený nemusí nosiť len tlmené farby. Dôležité je kde akú farbu nosíte, s čím to skombinujete a tiež akú máte postavu. A samozrejme aké farby máte rada, vždy sa nájde spôsob ako ich zakomponovať do vášho šatníka či doplnkov. Dôležité je aby sa vám vaša škála farieb páčila, aby ste sa v nich cítili dobre.

Andrea si vyskúšala množstvo jesenných farieb, ktoré sme vďaka aktuálnym farebným trendom našli v obchode. Väčšinou skôr tie tmavšie, pre tmavú jeseň, ktoré sa v jesennom období často objavujú v kolekciách, ale Andrea môže nosiť i svetlejšie odtiene a najlepšie stredne tmavé tlmené.

Páči sa vám Andrea v modeloch, ktoré skúšala?

Pozrite si typy pre Andreu, i na PINTERESTe , board Tlmená jeseň.