Farebný typ TLMENÝ  a teplý je Tlmená jeseň.

Podtón, teplota farebných tónov (hue): teplé až neutrálne

Svetlosť/tmavosť (value): stredne tmavé

Jas/tlmenosť (chroma): tlmené odtiene zo skupiny tones

Dôležité pre tlmený jesenný typ je hlavne tlmenosť farieb pri tvári. Ďalšou dôležitou vlastnosťou je teplý podtón farieb.

 

 

Vhodné farby

TLMENÁ JESEŇ – tlmené, teplé až neutrálne odtiene. Stredne tmavé.

Jasné alebo dokonca žiarivé farby tento typ žien prebijú, ich tlmené sfarbenie potrebuje decentné, mierne alebo viac tlmené teplé odtiene.

Najväčšou pohromou pre tlmené jesenné typy sú sýte krikľavé a chladné farby (Žiarivá zima). Najbližšími farebnými skupinami sú ďalšie tlmené jesenné typy a tlmený letný typ.

Všetky jesenné typy sú teplé, chladný jesenný typ neexistuje. Miera teploty však môže kolísať na stupnici od ultra teplých tónov (Teplá jeseň) po neutrálne pásmo, typické práve pre tlmené typy.

Tlmené farby jesene treba vedieť vhodne kombinovať, aby váš vzhľad nebol fádny. Ako na to sa naučíte pri konzultácii farebná typológia a náročnejšie kombinovanie pri konzultácii Kombinovanie farieb.

Na začiatok vám však celkom iste budú vyhovovať jednoduchšie spôsoby a oceníte súbor paletiek k tvári a od tváre, ktorý vám uľahčí rozhodovanie, akú farbu si na aký kus odevu kúpiť.

Samozrejme k tomu dostanete i odporučenie na farby bižutérie, doplnkov, obuvi , kabeliek…

Celebrity tlmeného teplého typu – Tlmená jeseň

Príklady tlmeného letného typu zo sveta slávnych:

 

Drew Barrymore, Jennifer Lopez, Catherine Heigel, Maria Menounos, Alessandra Ambrosio, Keira Knightle…

Pozrite si aj tipy s farebnou skupinou  Tlmená jeseň na Pinterest