CANNES, FRANCE – MAY 24: Nicole Kidman attends the ‚The Paperboy‘ photocall during the 65th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 24, 2012 in Cannes, France.

Teplé farebné typy sú dva – jarný a jesenný. Teplá jar aj Teplá jeseň sú teplé farebné typy. Rozdielov medzi nimi je viac, hlavný rozdiel je v čistote odtieňov, sýtosti. Jar je jasná, jeseň tlmená.

Dominantná vlastnosť farieb teplých farebných typov je výrazne teplý podtón v odtieňoch.

Oranžovožltá, žltooranžová, oranžová, oranžovočervená a červenooranžová, žltozelená a zelenomodrá sú farbami ktoré týmto typom najviac pristanú. Môžu však nosiť aj fialovú alebo modrú, ak sú v svetlých jasných odtieňoch. Ružové odtiene  musia byť teplé. Výborne im pristanú aj teplé béžové a svetlohnedé teplé odtiene.

Chladné farby červenej, ako sú rôzne odtiene magentovej, purpurovočervenej alebo chladnej modrozelenej sú pre tento farebný typ na hornej časti tela nevhodné. Takže ak patríte k teplému jarném typu, chladným červeným a zeleným odtieňom sa vyhnite.

Budete v nich vyzerať chorá, unavená, staršia a zvýraznia sa všetky nedokonalosti pleti. Oči pohasnú. Naopak, v teplých jasných odtieňoch tvár ženy teplého jarného typu ožije, pleť vyzerá zdravá, svieža, jednofarebná a oči sa rozsietia a zvýrazní sa ich farba.

Podtón, teplota farebných tónov (undertone, hue): výrazne, ultra teplé a teplé

Jas/tlmenosť (clarity, chroma): jasné odtiene zo skupiny TINTS, teplé béžové a hnedé zo skupiny TONES a SHADES. Pre mnohé ženy teplého jarného typu  je možné pridať k jarnej škále aj odtiene Jasnej jesene. Ak máte rada jesenné odtiene, vyberte si  tie svetlejšie, maximálne stredne tmavé. A užite si ich na veci ktoré nosíte ďalej od tváre. Budete prekvapená ako sa jesenná škála na sukniach alebo nohaviciach dá ľahko zladiť s jarnými farbami.

Svetlosť/tmavosť (value): svetlé, max. stredne tmavé odtiene

Teplá jar má nízky až stredný stredný kontrast pleti, očí a vlasov. Vlasy sú v rôznych stupňoch svetlosti teplej blond, svetlejšie až stredne tmavé medovoplavé odtiene. Častá je jahodová blond, alebo svetla blond medená. Typická pleť je svetlá. Oči môžu byť rôznych farieb, olivovozelené, zelenomodré, modré, ale aj hnedé v topásovej alebo orieškovej.

VHODNÉ FARBY

TEPLÁ JAR –  ultra teplé svetlé jasné odtiene, teplé béžové a svetlohnedé odtiene. Jar nie je nikdy tmavá, takže tmavé farby v žiadnej škále jarných typov nenájdete. Aj hnedá je len stredne tmavá teplá zlatistohnedá, karamelová, lieskovooriešková, alebo ťavia, camel.

Dôležité pre teplý typ je to, aby farby pri tvári neboli chladné. Najdôležitejšia vlastnosť je teplota farieb, všetky farby sú výrazne teplé alebo teplé. Neutrálne odtiene sú málo teplé. Teplá jar potrebuje zlatistý hrejivý žltý podtón vo všetkých farbách.

Najväčšou pohromou sú pre ženy teplej jari tmavé a chladné  farby zimy.  Teda opak toho čo potrebujú – opačná teplota, namiesto teplých chladné farby. Namiesto svetlosti farieb tmavosť a výrazne chladný podtón v odtieňoch.  Tmavá zima sa jednoducho jarným typom nijako nehodí. Nie je však vhodná ani Tmavá jeseň, ktorá je síce teplá, ale tmavá.

CELEBRITY FAREBNÉHO TYPU TEPLÁ JAR

Mezi známe ženy výrazne teplého jarného  typu patrí Nicole Kidman, Amy Adams, Reba McEntire.

teplá jarPozrite si inšpiráciu pre Teplú jar na Pinterest. Ako všetky jarné farebné typy, aj teplá jar má inšpiráciu pre kabelky, obuv a doplnky aj v boarde Spring tips – jarné tipy. A kľudne môže zavítať aj do jesenného boardu, kabelky či topánky v jesenných farbách s jarnými odtieňmi odevov ladia.

Viac sa dozvite na konzultácii Chytrá farebná typológia, kedy zistíme, aké farby vám osobne najviac pristsanú, ako nosiť farby ktoré sa vám páčia. Budete presne vedieť ako sa ľahko zladíte, čo kúpiť na nohavice, sukne, kabáty, plášte a čo na blúzky, šaty, tričká, šáliky. Ktorá bižutéria je pre vás najvhodnejšia. To všetko sa dá ľahko zladiť ak poznáte svoje farby a štýl. Na Pintereste som pre vás pripravila obrovské množstvo inšpirácie, bez usmernenia a analýzy však neviete, čo sa hodí vám. Potom sú nákupy aj kombinovanie jednoduché. Zistite viac osobne!