Aké farby lesku, rúžov sa hodia pre jasné typy žien?

Máte tmavšie vlasy, ale svetlé oči? Aká farba lesku alebo rúžu sa hodí blondínkam, brunetkám alebo tmavovláskam s jasnými očami? Pre účely líčenia nie je nutné vedieť presne svoj farebný typ, stačí farebný smer. Aby ste si vedeli vybrať, pozrite si popis farby vlasov, očí a pleti  k  tonálnym farebným typom podľa zovňajšku, a skúste si vybrať svoj farebný smer. Jasný typ je napr. Megan Fox, Courtney Cox (Monika zo seriálu Priatelia).

V zásade platí – čím svetlejšia pleť, tým jemnejšie farby líčidiel používajte na pery aj líčka. Hlavne na líčka. Ak máte rada výrazné pery, môžete zvoliť i červenú na výrazné kontastné líčenie, ale líčka by mali byť jemné, broskyňové alebo jemne ružové.

Pokiaľ sa nechystáte vytvoriť extravagantné líčenie, ale líčenie prirodzené alebo klasické, držte sa hlavne farby vašej pleti. Čím je svetlejšia, tým svetlejšie, delikátnejšie  farby rúžov.

III. Jasný typ

Jasné typy sú blondínky, brunetky i tmavovlásky. Typické sú jasné, priezračne čisté oči, alebo žiarivé a iskrivé. Pleť je svetlá-  slonovinová, porcelánová, svetlo béžová, perlovo biela a niekedy aj ružovkastá. Oči sú priezračné alebo svietivé modré, zelené, tyrkysové, modro-zelené, orieškové s modrozelenou, zelenomodrou dúhovkou okolo, oceľovo-sivé alebo skoro čierne – ale nie tlmené ako má tmavý typ, ale iskrivé. Ak máte hnedé vlasy, svetlú pleť a priezračne čisté alebo výrazne svietivé oči, s veľkou pravdepodobnosťou môžete byť práve jasný typ.

Rúže pre jasný typ by mali byť od jemných priezračných ľadových svetlých odtieňov až k výraznejším jasným tónom. Nie tlmené. Nie krikľavé, len jemne jasné. Vyslovene žiarivé intenzívne odtiene pristanú žiarivým typom, ktorých farebnosť je nápadná, intenzívna. Či vám pristane svetlejšia podoba, číri priezračný lesk alebo rúž , alebo výraznejší odtieň záleží na vašom individuálnom sfarbení a tiež vkuse, čo máte rada. Sú ženy, ktoré si môžu dovoliť i výrazný odtieň, ale necítili by sa v ňom dobre a tak dávajú prednosť jemnejšiemu odtieňu.

Jasný a teplý: rúž 12.Peche- broskyňový, 13. Perle de Corail, pre rusovlásky svetlý medený – 16. Narce Cuivre. Lesk č. 4. Soleil a aktuálny trendový letný lesk 2012 v svetlom broskyňovom odtieni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasný a studený : rúž 1.Camélia, 2. Rose indien – indická ruža, 9. Rose glace – ľadová ruža (hore vpravo). Lesk č. 1. Prisme a lesk č. 2. Parme, trendový letný 2012 letný v odtieni malina, Fruit.

Ak si kurzorom ukážete na obrázok, zobrazí sa vám odtieň produktu.

 

 

 

 

 

 

K rúžom alebo leskom si vyberte ceruzku na definovanie tvaru vašich pier v niektorom z týchto odtieňov:

1. Givre de Rose, jemná ružová alebo 3. Naturel či 4. Rose Budoir.

 

Všetky produkty SOTHYS si môžete objednať mailom, telefonicky alebo cez e-shop. Pri vypĺňaní objednávky v e-shope nezabudnite na kód BA 04!

Ak sa neviete rozhodnúť, rada vám poradím – najlepšie osobne! Ak to nejde, s farebnosťou vám viem poradiť aj podľa fotografie.

Nabudúce  rúže a lesky pre tlmené typy. Ak vám informácie v článku nestačia, spýtajte sa!