Viete si vybrať vhodné farby na pery? Pre účely líčenia nie je nutné vedieť presne svoj farebný typ, postačí orientačná schéma tonálnych farebných typov podľa zovňajšku, farebný smer.

Svetlý, tmavý, jasný/žiarivý, tlmený, studený, teplý.

Ak máte tmavé vlasy aj oči, s veľkou pravdepodobnosťou môžete byť práve tmavý typ.

To najdôležitejšie pri výbere líčidiel je svetlosť alebo tmavosť vašej pleti a následne očí a vlasov. Záleží samozrejme na tom, aký typ líčenia chcete vytvoriť,  aj ako ktorú farbu použijete, kam a v akej intenzite ju nanesiete. Skúsený vizážista sa vôbec nemusí držať „líčenia podľa farebných typov“, väčšina to ani nerobí. Takáto pomôcka je skôr pre laikov, aby poskytla nejakú oporu pri výbere. Líčenie je kreatívna činnosť a možností výberu je veľmi mnoho.

Líčenie je štylizácia a tak stačí vybrať pre vás vhodné farby podľa farby vašich očí, pleti a vlasov a tiež samozrejme brať do úvahy aj farby vášho odevu. Určite nie v tom zmysle, že keď máte fialové šaty, treba aj fialový tieň. Tiene musia harmonizovať a ladiť s vašimi očami, zvýrazňovať ich, nie sú doplnkom k oblečeniu! (pozri článok Aké farby tieňov k akej farbe očí). Farby vlasov, očí a pleti však v istej miere korešpondujú s farebným typom a preto sú dôležité.

Zladiť farbu lesku alebo rúžu s farbou oblečenia je náročnejšie, tam je dôležitá aj teplota farby, či je rúž lesk teplý, studený, alebo na škále niekde medzi – pomerne neutrálny.

Pokiaľ sa chystáte vytvoriť líčenie prirodzené, poradím vám, aké odtiene si vybrať z dekoratívnej kolekcie SOTHYS.

II. Tmavý typ

Tmavý typ má tmavé vlasy,  sýtejšiu intenzitu farby očí. Vlasy sú stredne tmavé hnedé, tmavohnedé, červenkasto hnedé gaštanové, alebo čierne.Opaľuje sa bez problémov, fototyp 3 alebo 4. Pleť je snedá, žltobéžová, tmavá olivová, bronzová, tmavohnedá, tmavá hnedočierna. Oči sú tiež tmavšie, orieškovo hnedé, tmavo hnedé, tmavo zelené, hnedozelené alebo zeleno-hnedé, tmavé modré.

Ako make up sa obvykle hodí mandľový, karamelový, žltobéžový. Niekedy má tmavý typ aj svetlú pleť, béžovú, vyhovujúci môže byť make up Sable, Champagne alebo Peau. Dokonca som sa stretla už i s odtieňom Perle, čo je ten najsvetlejší stupeň hydratačného make up z radu Sothys. To je však výnimočné.

Ak máte tmavé vlasy, ale svetlé oči, modré či zelené, vyberte si farby pre jasný typ, kontrastný.

Tmavý a studený: 3.Grenadina (sýta ružová na obrázku vľavo), 22. Griotte (vpravo). Zo svetlejších rúž 9. rose Glacé, lesk 2. Parme.

Lesk je pre vás krásny Braise, žeravé uhlie, v intenzívnej ružovej farbe rozpálených uhlíkov (hore). Ak si kurzorom ukážete na produkty, zobrazí sa vám farba.

Tmavý a teplý: Pre teplé typy, tmavé jesenné s gaštanovými vlasmi, odporúčam 18 Mordoré, 13. Perle de Corail, 19 Tomette, lesk 5 Brun Moiré alebo 4 Soleil.

 

 

 

 

Všetky produkty SOTHYS si môžete objednať mailom, telefonicky alebo cez e-shop. Pri vypĺňaní objednávky v e-shope nezabudnite na kód BA 04!

Ak sa neviete rozhodnúť, rada vám poradím – najlepšie osobne! Ak to nejde, s farebnosťou vám viem poradiť aj podľa fotografie.

Nabudúce  rúže a lesky pre jasný typ –  blondínky, brunetky a tmavovlásky s jasnými očami. Ak vám informácie v článku nestačia, spýtajte sa!