Napísala Adriana Čížiková.

Viete si vybrať vhodné farby na pery tak aby vám to pristalo a vyzerali ste pekne a prirodzene?

Poradím vám spoľahlivé osvedčené farby, ktoré sú obľúbené slovenskými ženami, decentné odtiene.

Výrazné červené a intenzívne rúže sú u nás málo vídané, dokonca i ženy, ktoré by si ich mohli z estetického hľadiska pokojne dovoliť, po nich často nesiahnu. Obľúbené sú lesky, ružové rúže, prirodzené farby pier a ak červená – tak jemnejší odtieň.

Pri výbere farby na pery sa môžete orientovať podľa farby vlasov, očí a pleti a inšpirovať sa tipmi pre svetlý, tmavý, jasný, žiarivý, tlmený, teplý a studený farebný typ – farebný smer, podľa toho k čomu sa najviac prikláňate.

IV. Tlmený typ

Tlmený typ má stredne tmavé vlasy a obvykle aj strednú intenzitu farebnosti očí. Vlasy nie sú svetlé blond, ani tmavé čierne, či tmavohnedé. Nie sú veľmi svetlé, ale ani príliš tmavé, proste ani svetlé, ani tmavé. Na škále tmavosti/svetlosti sú niekde medzi. Také má ale viac farebných typov, pre tlmený typ je príznačná práve tlmenosť celkového vzhľadu. Dominantná je tlmenosť, matný nekontrastný vzhľad.

Pleť je slonovinová, béžová, svetlobéžová, svetlo olivová.

Oči sú kávovohnedé, stredne hnedé  až tmavo hnedé, modrozelené, olivovozelené, sivo-modré.

Vlasy tlmeného typu sú buď v mäkkých teplých jesenných tónoch, alebo v studenej strednej až popolavej blond, tmavoplavé, svetlohnedé. Tlmený typ je studený (letný), alebo teplý (jesenný).

Tlmené typy sú teplé alebo studené, pre typický tonálny tlmený typ je príznačné, že pokojne môže nosiť studené a teplé farby. Hlavne studené typy môžu ísť pokojne aj do väčšiny jesenných farieb.

Rúž alebo lesk si vyberte podľa toho akú farbu si obliekate, aby váš rúž či lesk ladil nielen s vašou pleťou, očami a vlasmi, ale aj odevom, aby sa odtieň vašej blúzky a lesku spolu „ nepobili“. V zásade, ak si dáte studené farby – teda všeobecne fialovú, modrú, zelenú, studenú purpurovočervenú  – môžete si vybrať studenú škálu farieb na pery. Ak si obliekate teplé farby – žltú, oranžovú alebo červenú ( oranžovočervenú), žltozelenú, siahnite po teplej palete odtieňov.

Tlmený a teplý: rúž 12.Peche, broskyňový. 18, Mordoré zlatisto oranžový, Lesk č. 5.Brun Moiré – svetlý medeno hnedý, 4. Soleil – zlatistý červenooranžový. Ceruzka Rose Budoir – hnedoružová.,ak obľubujete hnedú Brun Veluté.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tlmený a studený : rúž 11. Bois de Rose ( hnedastoružový, tlmený), lesk č. 1. Prisme ( takmer priezračný, len svetlunko ružovkastý) a  letný v odtieni malina, Fruit. Ceruzky Naturel alebo Rose Budoir.

 

 

 

 

 

Všetky produkty SOTHYS si môžete objednať mailom, telefonicky alebo cez e-shop. Pri vypĺňaní objednávky v e-shope nezabudnite na kód BA 04!

Ak sa neviete rozhodnúť, rada vám poradím – najlepšie osobne! Ak to nejde, s farebnosťou vám viem poradiť aj podľa fotografie.

Nabudúce  rúže a lesky pre výrazne studené typy. Ak vám informácie v článku nestačia, spýtajte sa!

Napísala Adriana Čížiková.