jasná jeseňAko jasný teplý farebný typ je pomenovaný aj špecifický farebný typ, alebo farebná škála Jasná jeseň , ktorá je niekde na rozhraní teplých jasných a teplých tlmených farieb. Inými slovami, niečo medzi jarou a jeseňou.

Typ, ktorého jas farieb je relatívny a o tlmenosti by bolo možné tiež diskutovať. Farby neodrážajú svetlo tak ako je obvyklé u jarných typov, ale nie sú ani tak tlmené, ako je obvyklé u jesenných typov.

Jarné aj jesenné škály sú teplé, v rôznej intenzite teploty, od neutrálnej až po ultra teplé. Jarné sú jasné a jesenné sú viac či menej tlmené alebo tmavé.

Farby tohto typu pristanú teplej jari, aj špecifickému jesennému typu Jasná jeseň. Tento typ je výrazne teplý a jeho farebnosť je na rozhraní jari a jesene.

K svojej farebnej škále si ich môžu pridať obvykle ženy teplého jarného typu, aj ženy jesenného vzhľadu, ktoré majú v sebe vyššiu mieru jasu a svetlosti, než je obvyklé u jesenných typov. Samozrejme sú aj typy žien ktorým úplne najlepšie pristane práve táto paleta špecifických farieb.

Diora Baird môže byť týmto farebným typom.

Vhodné farby

Jasná jeseň, ananásová Farby tejto špecifickej teplej skupiny sú teplé a pudrové. ananásová, sladký hrášok, papaya, pudrová koralová … to sú typické farby tejto skupiny.

Rôzne tipy na odevy, doplnky, aj kombinovanie nájdete na Pintereste.

Ak vaša teplá farebnosť nie je jasná, ale ani nie tlmená, je celkom možné, že vám budú vyhovovať práve farby tohto typu.

Na konzultácii Chytrá farebná typológia sa dozviete, či vám tieto farby pristanú k tvári, aj ako a s čím ich nosiť.

jasna jesen PinterestPozrite si board “ Clear Autumn“, Jasná jeseň.  Nájdete v ňom nielen  tipy na oblečenie, doplnky, ale aj tipy na dekoratívnu kozmetiku.

K teplým farbám škály Jasná jeseň sa hodia jarné, aj jesenné farby. Tipy pre kabelky a obuv si pozrite na Pintereste v boardoch Jarné tipy a Jesenné tipy. Nájdete tam skvelé tipy na kabelky ktoré si môžete objednať online za veľmi dobré ceny. Ja mám doma už tri a som so všetkými spokojná.

Čokoľvek sa vám na Pintereste páči, môžete si pozrieť v obchodoch – ak nie je zdroj priamo pod obrázkom, kliknite naň a otvorí sa vám zdrojová stránka, obvykle aj s cenou. Inšpirácia na Pintereste nie je len farebnými či štýlovými tipmi, ale aj praktickým návodom kde si to kúpiť. Samozrejme, staršie obrázky už poslúžia len ako inšpirácia.

Neváhajte a využite tento mimoriadny nástroj na vybudovanie vášho šatníka hneď! Pravda, treba vedieť čo sledovať a čo sa k vám hodí. A na to je konzultácia Chytrá farebná typológia – v troch moduloch! Môžete si vybrať ten ktorý vám najlepšie vyhovuje.