Napriek plnej skrini nemáte čo na seba? Obliecť sa na akúkoľvek príležitosť je pre vás stresujúcou dilemou? Nerada nakupujete, lebo z toho množstva farieb, čo sa na vás valia z regálov sa cítite frustrovaná. Máte obavu či si vyberiete správne. A preto vsádzate na pár farieb ktoré točíte stále dokola. Váš šatnik postráda farby a tvorivú invenciu.

Je to aj váš problém?

Neviete ako farby kombinovať, aby ste sa ráno či večer s ľahkosťou obliekli. Blížite sa k tridsiatke a už by ste si rada vytvorili svoj vlastný štýl. Už vám nepristane mnoho vecí, v ktorých ste ešte donedávna vyzerali celkom dobre. Ak ste sa v niektorej vete našla, čítajte ďalej.

Urobte si konečne čas na seba a zorganizujte svoj šatník. Začnite farbami!

Slovo farebná typológia ste už niekde počuli, máte však obavu, že vám niekto bude vyberať tie farby, ktoré nemáte rada. Intuitívne ste si v minulosti niektoré farby vybrali správne, ale dopustili ste sa aj mnohých omylov. Pár kusov nosíte rada, ale v niektorých veciach sa dobre necítite. Aj napriek tomu, že v obchode to vyzeralo sľubne.

Váš šatník je nudný, málofarebný. Prevládajú v ňom “ bezpečné“ farby. Biela, čierna, šedá, tmavomodrá, béžová …

To sú však len neutrálne farby, ktorých odtiene môžete pokojne nosiť aj ďalej. Možno ale nie k tvári a treba k nim pridať aj trošku pestrých odtieňov. Začať sa dá aj bižutériou, doplnkami, šatkami, tričkami. A postupne svoj šatník prebudovať a oživiť. Na to, aby sme vedeli vybrať farby ktoré vám najlepšie pristanú, slúži farebná typológia. Farba trička, blúzky, šatky, topu, pulóvra aj šiat vytvára odraz na vašu tvár. A mení jej vzhľad.

Nemáte čo na seba? Možno preto, lebo ste doposiaľ neobjavili jednoduchý systém na výber farieb, ktoré vás urobia krásnou a zároveň aj spôsob ako vedieť farby ľahko zladiť.

Stovky mojich spokojných klientiek už poznajú svoj farebný typ, vedia v akých farbách vyzerajú najlepšie, aj ako ich kombinovať.

Chceli by ste tiež vedieť, ktoré tipy na nákupy, farebné stylingy na inšpiráciu a všetky rady uverejnované na Polyvore, Pintereste a facebooku sa týkajú vás?

Každá z vás má individuálnu farebnosť. Len pri farebnom poradenstve sa dozviete a na vlastné oči aj uvidíte, ktoré farby vám najlepšie pristanú. „Zaraďovať sa k farebnému typu odhadom“ bez hlbších znalostí o farbách nemá žiadny zmysel. Len pri odbornom poradenstve sa naučíte ako rozoznávať vhodné odtiene pre vás k tvári a aj čo si k nim obliecť ďalej od tváre. Farieb a odtieňov je obrovské množstvo, digitálne ukážky farieb ani typológie s výberom 24 odtieňov pre vás sú k ničomu, ak nepoznáte ako farby fungujú a nerozumiete im. Odtieňov sú tisíce, treba sa v nich vedieť zorientovať.

A to po absolvovaní konzultácie zvládnete.

Obliekať sa bez akéhokoľvek plánu je ako stavať dom bez projektu!

Čo všetko by mal obsahovať váš šatník?

Zapisujte si čo už doma máte a noste so sebou v kabelke. Jednoduchým spôsobom si poznačte farby v ktorých daný typ odevu vlastníte.

Základná zostava šatníka

Predovśetkým zabudnite na nezmysly z časopisov o nutnej bielej blúzke, rifliach a podobných “ must have“ vo vašom šatníku. Vás šatník treba poskladať podľa typov oblečenia pre váš osobný štýl a farebnosť.

Tu sú základné typy odevov, ktoré by mal obsahovať šatník ženy: 

kostým sukňový

kostým nohavicový

nohavice

sukňa hrubšia

sukňa letná

šaty

šaty spoločenské dlhé

šaty spoločenské krátke

samostatné sako

sveter

pulóver

tričko s dlhým rukávom

tričko s krátkym rukávom

blúzka s dlhým rukávom

blúzka s krátkym rukávom

top bez rukáva

pančuchy v telovej a antracitovej farbe

klasické lodičky

mokasíny

sandále

čižmy

plášť

kabát

šatka

ponožky telovej farby

ponožky tmavošedej a čiernej farby

šál

rukavičky

Farby zapíšte jednoducho – fialová, modrá, zelená, žltá, oranžová, červená, ružová, hnedá, béžová, čierna, šedá …tyrkysová a pod. Nemusíte zapisovať ani poznať špecifické názvy odtieňov.

Je jedno či sa tá farba nazýva orgovánová, levanduľová alebo slivková. Je to nejaká fialová? Tak šup s ňou k ostatným!

Nemusíte skúmať či je váš odtieň nebeská modrá, svetlá kráľovská alebo námornícka. Je to modrá? Tak ju pridajte k ostatným modrým.