Možno to už napadlo i vás. Stále spomínam farby pre farebné typy. A čo spodná bielizeň? Tam je tiež dôležité vedieť svoj farebný typ, alebo na tom nezáleží? Ak vás zaujíma, ako vyzerať dobre aj v bielizni, čítajte ďalej. Povieme si o výbere farebnosti bielizne. O tom ako si vybrať správne farbu bielizne.

Bielizeň nosíme pod oblečením, na prvý pohľad sa teda zdá, že na výbere farby až tak nezáleží. Stačí rešpektovať zásadu, že by bielizeň nemala byť viditeľná a teda pod priehľadný biely top si oblečiete bielu a pod čierny čiernu podprsenku.

Niektorým ženám  naozaj stačí bielizeň biela, telová, čierna a …dosť. Ale väčšina túži mať v šatníku aj iné ako praktické hladké jednoduché kúsky, bezošvú pohodlnú bielizeň a základnú výbavu bielej, telovej a čiernej.

Ako si vybrať farbu bielizne pre intímne chvíle?

Na chvíle, kedy chcete zaujať svojho partnera, ide praktická stránka stranou. Pozeráme po farebných kúskoch a rozhodujeme sa medzi farbami, štýlom. Romantickú nevinnú bielu, či erotickú vášnivú čiernu alebo červenú? Bude lepšia tá jemná pastelová ružová alebo tá zelenkavá?

Všetko záleží od toho, aký typ ste vy a aký typ je váš partner. To, čo jedného nechá chladným, druhého očarí.  Od nevinných romantických bielych setoch  až k latexovým alebo koženým korzetom je veľmi široká škála výberu.  Skúsme sa pozrieť na jednotlivé štýly v spodnej bielizni a farebnosti. Každá farba má svoje vyžarovanie a účinky na psychiku. Preto treba vedieť, čo áno a čo nie. Inak riskujete fiasko.

Pozrime sa na to, po akej farbe siahnuť. Ako si vybrať správne farbu bielizne – kedy červenú, kedy vsadiť na nevinnú bielu, kedy čiernu a kedy pastelové odtiene. Každá farba má psychologické pôsobenie a to bude fungovať aj vo vašich farbách bielizne, preto je výber farby dôležitý. Záleží, aký dojem chcete vzbudiť.

Červená farba bielizne

Červená farba je najviac sexi, ale tým živočíšnym, pudovým spôsobom. Stelesňuje symbol ohňa, krvi, ale aj lásky, života a plodnosti. Zvyšuje tepovú frekvenciu a získa si okamžitú pozornosť.  Červená farba vyzýva k akcii, je farbou vášne.  Prádlo vo výraznej červenej farbe bude pôsobiť eroticky a vyzývať k vášnivému sexu. Záleží však tiež na odtieni tej vašej červenej.

Při červenej je zvlášť dôležité vybrať si správny  odtieň, aby ladil s vašou pleťou.  Chladný alebo teplý, oranžovočervený. Malinový, alebo jahodový. Melónový alebo koralovočervený. Vínovočervený alebo fusiovočervený.

Ak ste svetlým typom a výrazné, sýte odtiene vám nepristanú, skúste jemnú koralovú. Tá je síce červená, ale jemná.

Pastelové farby bielizne

Ak ste svetlý typ a túžite po nežnosti a romantike, siahnite po jemných pastelových odtieňoch.  Jemná striebristosivá, pastelovovožltá, zelená, ružová, lila…

Svetlé jemné farby evokujú nežnosť. Romantická nie je len čisto biela bielizeň, aj v nežných pasteloch budete vyzerať krásne a sviežo.

Ružová je obľúbenou farbou mnohých žien. Je to vlastne pastelový odtieň červenej, červená lomená bielou a pôsobí na rozdiel od dominantnej  červenej jemne a nežne.

V obľube ju majú dievčatá i ženy. Záleží na tom, v akej farbe sa cítite dobre a samozrejme tiež od príležitosti.

Farby ovplyvňujú naše emócie viac, ako sme ochotné si pripustiť.

Bielizeň aj svojou farebnosťou vysiela určité signály i k partnerovi. Preto – vysielajte správne.

Čierna farba bielizne

Aj svetlé typy môžu siahnuť po tmavej, čiernej bielizni, ak chcú dosiahnuť dramatický efekt. V čiernej budete tajomná a zvodná.

Za podmienky, že si na čiernu bielizeň oblečiete niečo iné, ako bielu blúzku alebo šaty. Nie je nič nevkusnejšie ako presvitajúce čierne prádlo pod svetlými šatami. Niektorým blondínkam čierna farba pristane, minimálne s dekoltom. A spodné prádlo nemáte bezprostredne pri tvári, preto pokojne siahnite po čiernej, ak sa v nej dobre cítite.

Ak je čierna farba pre vás predsa len trošku tvrdá, vyberte si bielizeň uhľovočiernu, šedočiernu, alebo so sivou aplikáciou.

Fotografie použité zo stránky Loly.sk

Najčastejšie chyby, ktorých sa ženy dopúšťajú pri voľbe spodného prádla:

  1. Podprsenka má príliš veľký objem a pri zdvihnutí rúk vylieza hore
  2. Košíčky majú zas naopak príliš malý objem, prsia z nich kypia po stranách alebo hore
  3. Čierna podprsenka pod biely top
  4. Biela podprsenka pod čierny top
  5. Viditeľné ramienka trčiace spoza topu, alebo ramienok šiat.
  6. Nerešpektovanie podtónu svojej pleti. Vyhranene teplým typom proste chladné odtiene nesvedčia. A naopak.
  7. Typy ktoré nie sú vyložene extrémne teplé alebo studené ( Teplá jeseň, Teplá jar, Studené leto) si môžu vybrať aj iný podtón ak rešpektujú ďalšie vlastnosti farieb, ktoré si ich pleť a vizáž pýta.

Pri výbere spodnej bielizne nie je teda nevyhnutné vedieť svoj farebný typ, ale ak ho viete, pomôže vám to vybrať si farby, ktoré vám pristanú lepšie ako iné.