Viete o tom, že väčšina žien nosí nesprávnu veľkosť podprsenky?

Potom prirodzene nemôžu nikdy vyzerať naozaj dobre a komplexy sú na svete. Je jedno, koľko máte kíl, akú máte výšku, veľkosť poprsia. Nech sú vyše prsia veľké, malé, pekne či nedokonale tvarované dobrá, kvalitná a hlavne rozmerovo vyhovujúca podprsenka všetko zachráni!

Spodná bielizeň je chrbtovou kosťou vášho šatníka

Postavte sa k zrkadlu a skúste sa len vystrieť, akoby vás neviditeľná niť ťahala do neba. Taká maličkosť a váš vzhľad to hneď zlepší! Aj keď nemáte dokonalú postavu, netrápte sa. Vzpriamené držanie tela a správna bielizeň vám rapídne zdvihne nielen prsia, ale aj sebavedomie!

Začnite správnym zmeraním

Odmerajte sa pod prsiami. To je základ pre stanovenie veľkosti vašej novej podprsenky. Vaša veľkosť je číslo obvodu v centimetroch pod prsiami, napríklad 70, 75, 80, 85, 90, 95…

Každá podprsenka má isté rozpätie a preto môžete mať veľkosť ktorú si nameriate, alebo o jedno číslo obvodu menej. Treba vyskúšať, ideálne by vám mala sedieť podprsenka zapnutá na stredný rad háčikov.

Teraz si oblečte nejakú podprsenku ktorá vám sedí a odmerajte si obvod cez prsia. Ak žiadnu takú nemáte a všetky sú malé, skúste si ju nedopnúť vzadu, len si vložte prsia do košíčkov a vytiahnite čo najviac do výšky, zapnite ju len na jeden háčik, aby bolo viac vôle na vaše proporcie. Odmerajte si obvod hrudníka cez najširšiu časť pŕs, ovbykle je to cez bradavky.

Rozdiel v obvode pod prsiami a obvodom poprsia určuje veľkosť vášho košíčka – A, B, C, D, E, F, G, H. Každá z veľkostí košíškov má tiež svoje rozpätie od-do.

Podprsenku vyskúšajte aj pod odevom!

Poznačte si odmerané hodnoty a vyberte sa na nákup! V dobrej značke vám predavačka ochotne a odborne poradí, aj vás správne odmeria.

Moja rada: na skúšanie si zoberte niečo praktické na vyzliekanie a rozhodne sa v tých podprsenkách, ktoré sa vám pozdávajú, prezrite aj oblečená. Teda oblečte si v kabínke počas skúšania aj tričko, blúzku, čo máte pri sebe. Niektoré podprsenky vyzerajú úžasne samotné alebo len v negližé, ale vy potrebujete, aby ste vyzerala dobre aj oblečená. Skontrolujte sa spredu, zboku, aj zozadu – nikde sa nič nezarezáva, nemáte ešte ďalšie vytlačené “ prsia“ pod pazuchami alebo nad košíčkami? To býva veľmi časté a príčinou je práve primalá veľkosť aj nevhodný tvar košíčkov.

TIP pre malé prsia

Malé prsia potrebujú pridať na veľkosti v harmónii s postavou. Teda úmerne k vašim ostatným proporciám a tvarom.

Ak potrebujete pridať na objeme v prsiach, doporučujem vám kúpiť si overenú  push-upku značky Triump. Budete sa diviť, aké plné poprsie odrazu máte. Je výborná aj do výstrihu. Pri praní vankúšiky vyberte a podprsenku perte šetrne, aby sa vám zachoval tvar. Triumph nájdete v Bratislave v Avione.

Ak k správnej podprsenke pridáte ešte vertikálne zberkanie na tričku medzi prsiami, alebo riasenie, či sklady od V alebo oblého výstrihu, efekt plnšieho poprsia sa celkom určite dostaví, mám to vyskúšané v praxi.

Neostýchajte sa ukázať predavačke, väčšinou sú skúsené a pomôžu vám dobre vybrať. Partnera radšej nechajte doma. Lepšia bude kamarátka, alebo sa spoľahnite na predavačku.

Tip pre plné prsia

Ak máte plné poprsie, potrebujete hlavne prsia zdvihnúť a spevniť. Pre dámy s plným poprsím osobne dopočujem značku Felina, alebo Triumph. Svelé sú podprsenky v Marks and Spencer, tie sú číslované inak. Ja mám napríklad 38 G, až tam som konečne našla tú správnu pre moje proporcie. A bez tlačiacich kostíc, nevystuženú! Dobré predajne nájdete v centre Bratislavy na Dunajskej, Mariánskej ulici, alebo v nákupných centrách.

Pre bacuľky sú dobré také poprsenky, ktoré prsia zdvihnú, vyformujú a trošku aj opticky zmenšia. Nebojte sa, že vám ubudne z vašich predností! Ak ste celkovo plnšia alebo plnoštíhla, základom formovania postavy je dostať prsia hore ako to ide vzhľadom k ich prirodzené u rastu. Niektorá žena má prsia hore, iná nižšie posadené. Ak ich máte nižšie posadené ako ja, netýrajte sa vyškripcovaním pŕs až kdesi pod krk! V podprsenke strávite celý deň, akceptujte preto svoje fyzické danosti. Trpieť celý deň vám rozhodne neodporúčam.

Ak máte prsia nižšie a ste i celkovo bucľatá pridáva vám to vizuálne kilá, na celkovom dojme plnosti. Nie je vidno, že to sú plné prsia, vyzerá to skôr, že ste mohutnejšia, než ste v skutočnosti. A to predsa nechcete. Takže prsia hore a využite pekný dekolt, ktorý bacuľky mávajú, na výstrihy tričiek, topov, blúzok.

Do práce nesmie byť vidno čiarku medzi prsiami., pokiaľ teda vaša práca nie je nejakým spôsobom spojená s erotikou. Hĺbka výstrihu by mala byť len do úrovne podpazušnej jamky.

Na spoločenské večerné príležitosti si môžete dopriať veľkorysé výstrihy, ktoré odhaľujú viac. K plným prsiam sa najviac hodí V výstrih, ale záleží aj od vašej tváre či vám lepšie pristane taký, alebo siahnete radšej po oblom. Tvary výstrihu môžete striedať. Pre žensky príťažlivý vzhľad je dôležité mať vždy výstrih väčší ako tesne ku krku, ktorý pôsobí príliš športovo. Ak ste plnšia, voľte vždy také, ktoré sú minimálne pod kľúčne kosti.

Tip – doporučujem výstrihy do úrovne podpazušnej jamky – sú vyslovene ženské a pritom aj vhodné do práce.

Nohavičky

Nohavičky si skúšajte na svoju bielizeň ale dobre sa pozrite zboku i zozadu, či sa vám niekde nevrezávajú, nevytláčajú žiadnu časť vášho tela a sú vám pohodlné. Ak máte bruško, namiesto nohavičiek do pol bruška doporučujem také, ktoré sú pekne po pás, nebudete mať brušká hneď dve. Neviditeľné nohavičky vám pod sukňou či nohavicami urobia najlepšiu službu. Vytvarujú vašu postavu, ale nebudú upozorňovať na menej ideálny tvar.

Tri tipy na výber správneho prádla

  1. Začnite zmeraním. Odmerajte sa pod prsiami a cez prsia v dobrej podprsenke.
  2. Vyskúšajte ako vyzerá vybraná podprsenka aj pod tričkom alebo pod blúzkou. Hlavne ak kupujete push- upku, presvedčte sa, že prsia vyzerajú aj pod oblečením prirodzene.
  3. Nohavičky si skontrolujte spredu, zboku, aj zozadu. Veľkosť odstrihnite, ale kúpte si tú správnu, aby vás nikde nerezali a pod oblečením boli ich obrysy neviditeľné!