teplá jeseň

Marcia Cross at the Opening of the New Elie Tahari Boutique within Saks Fifth Avenue to benefit the Alliance for Children’s Rights. Saks Fifth Avenue Beverly Hills, Beverly Hills, CA. 10-16-07

Farebný typ TEPLÝ môže byť jasný aj tlmený. Teplá jar je jasný teplý farebný typ, Teplá jeseň je tlmený teplý farebný typ. Rozdiel medzi nimi je hlavne v sýtosti – čistote odtieňov. Teplá jeseň je teda teplý a tlmený farebný typ.

Podtón, teplota farebných tónov (hue): ultra teplý až teplý

Svetlosť/tmavosť (value): stredne tmavé až tmavšie farby

Jas/tlmenosť (chroma): tlmenosť, šedá alebo čierna prímes v odtieňoch. Teplé odtiene zo skupiny SHADES a TONES.

VHODNÉ FARBY

TEPLÁ JESEŇ má ultra teplé odtiene. Svetlejšie, stredne tmavé aj tmavšie odtiene teplých farieb, dôležité je aby boli dostatočne teplé a pritom aj tlmené.  Sú to najviac teplé odtiene jesennej škály farieb.

Dôležité pre teplý typ je to, aby farby pri tvári neboli chladné. Najdôležitejšia vlastnosť je teda teplota farieb.

Najväčšou pohromou sú pre ženy teplej jesene chladné odtiene leta alebo zimy.

Kým ženy tlmených jesenných typov môžu siahať aj po menej teplých odtieňoch, alebo si dokonca “ požičať“ niečo z tlmených letných farieb, pre ženy teplej jesene funguje len škála teplých farieb. Ich farby sú teplé, hrejivé, zemité. Niektoré farby vyzerajú veľmi živo, to sú odtiene ktoré majú v sebe len málo čiernej prímesi. Žiarivá jeseň patrí k teplému jesennému typu, nie každej žene typu Teplá jeseň však pristanú až takto výrazné farby.

CELEBRITY FAREBNÉHO TYPU TEPLÁ JESEŇ

Teplý jesenný typ, Teplá jeseň je napríklad Julianne More, Marcia Cross, Sára Saudková. ženy tohto typu sú napohľad výrazne teplé.

teplá jeseňPozrite si inšpiráciu pre Teplú jeseň na Pinterest. Môžete sa tu inšpirovať množstvom tipov na odevy, doplnky, farebné ladenie.

K nim si doplniť kabelky, obuv, šperky a bižutériu z boardu Autumn tips – jesenné tipy.

Nákupy aj obliekanie prebiehajú ľahko keď viete svoj farebný typ.

Ak ešte neviete, ktoré farby pristanú vám osobne a ako svet farieb funguje, prihláste sa na konzultáciu Chytrá farebná typológia a poradenstvo v odievaní. Potom budete vidieť, ktoré boardy má zmysel sledovať a kde je toho najviac práve pre vás osobne.