Heather Graham - žiarivá jar

Heather Graham at the Los Angeles Premiere of ‚The Hangover‘. Grauman’s Chinese Theatre, Hollywood, CA. 06-02-09

Farebný typ ŽIARIVÝ môže byť teplý i studený. Kým Žiarivá zima je chladným žiarivým typom, Žiarivá jar je teplý žiarivý farebný typ. Rozdiel medzi nimi je v teplote odtieňov.

Podtón, teplota farebných tónov (hue): teplý až neutrálny

Svetlosť/tmavosť (value): svetlé ale intenzívne, výrazné farby.

Jas/tlmenosť (chroma): sýte, čisté teplé odtiene zo skupiny hues a výraznejšie jasné teplé farby zo skupiny tints

ŽIARIVÁ JAR  má sýte teplé až neutrálne farby i mierne chladnejšie odtiene, hlavne modré. Ich spoločným znakom je pestrá veselá živá farebnosť.  Takto intenzívne živé odtiene nájdeme v prírode hlavne v exotických krajinách, vo farbách kvetov, rastlín a vtákov. Napríklad papagáje majú svoje perie sfarbené intenzívnymi pestrými farbami.

Keď sa pozriete na základnú farebnú škálu Žiarivej jari a papagáje na fotografiách, uvidíte tu evidentnú podobnosť. Kým príroda svoje farby mieša vždy vkusne, aj v prípade keď sú intenzívne a žiarivé, na človeku často vidíme neharmonický alebo klaunovský efekt.

Takto veľmi výrazné farby si naozaj môžu dovoliť len žiarivé farebné typy, iné ženy tieto farby prevalcujú svojou dominanciou, intenzitou pigmentov a živosťou a stratia sa v nich. Alebo budú pôsobiť krikľavo, teatrálne a nevkusne. Len ženy žiarivých typov unesú takto výraznú farebnosť. Samozrejme, intenzívne sýte farby nemusia nosiť od hlavy po päty, to dôležité je, aby ich mali pri tvári, hlavne na topoch.

Vhodné farby

Vhodné farby pre teplé žiarivé farebné typy sú teda

  • žiarivé, sýte a intenzívne
  • teplé
Radiant Spring, Žiarivá jar

Žiarivá jar

V niektorých typológiách je tento jarný typ spolu s Jasnou jarou nazývaný spoločne Kontrastná jar. Farby v škále „kontrastnej jari“ sú dosť odlišné vo svojej sýtosti. Takáto skupina je príliš široká a málokedy jednej žene pristane v celej svojej rôznorodosti.

Farby Žiarivej jari sú hlavne čisté teplé farebné tóny aj výraznejšie jasné farby ktoré sa intenzitou blížia k čistým tónom. Ďalšie odtiene tejto škály majú pigmentu menej, ale zato sú žiarivé – svetlé teplé neónovo svietivé odtiene.

Tieto farby doplníte ďalšími, prevažne teplými odtieňmi tak, aby ste vyzerali pekne a harmonicky, ale nie ako ten papagáj. Ako na to sa dozviete pri konzultácii Chytrá farebná typológia.

CELEBRITY ŽIARIVÉHO TEPLÉHO TYPU – ŽIARIVÁ JAR

Príklady žiarivého teplého typu zo sveta slávnych:

Heather Graham

Žiarivá jarPozrite si aj inšpirácie v tejto farebnej skupine na Pinterest – Žiarivá jar